PREMIJERA: Novi singl grupe Barbari – „Ma nema veze“


Barbari - Ma nema vezeGrupa Barbari iz Rovinja, koja je za vikend ostavila više nego dobar utisak na mini turneji po Srbiji, snimila je najavni singl „Ma nema veze“, sa drugog po redu studijskog albuma Santa Barbara, koji premijerno možete poslušati na našem portalu.

„U samom početku svoj vizualni identitet počeli smo graditi uz pomoć naše prijateljice Ire Tomić, Riječanke sa dugogodišnjom adresom u Beču gdje je diplomirala fotografiju na bečkoj akademiji Die Graphische. S Irom smo dosad snimili dva video spota, riječ je o spotovima za pjesmu ‘Mjesečina’ te ‘Patološki lažljivac’, a Ira je ujedno i autorica svih fotografija debi albuma ‘Monfiorenzo underground’. Nakon kratke pauze ponovo surađujemo sa Irom, te smo proteklog vikenda snimali video spot za najavni singl našeg drugog studijskog albuma ‘Santa Barbara’ koji će uskoro doživjeti svoj izlazak. Prve snimke video spota za pjesmu ‘Ma nema veze’ su snimane nakon ponoći pa sve do ranog jutra, u dubokim istarskim šumama, te uz Irin prepoznatljiv psihodelično-zajebantski vizualno atraktivan stil i mnoštvo improviziranih sprava poput ‘vučiolice’ i ‘gume’ koje će se moći vidjeti kad video ugleda svjetlo dana. Osim videa suradnja je ostvarena i po pitanju covera za album. Više u sljedećim najavama, a do tada nekoliko fotografija sa snimanja!“, navodi se u saopštenju benda.

Grupa Barbari je u petak bila učesnik festivala u čast 5. godina našeg sajta i uz preostalih šest bendova ostavila sjajan utisak na publiku, koja se u velikom broju okupila u sali Kluba Doma omladine u Beogradu. Nakon toga, u nedelju, uz bend DžDž imali su i zapažen nastup u pabu Lazino Tele u Novom Sadu.

Novi album Santa Barbara se očekuje do kraja novembra, a do tada poslušajte prvi singl „Ma nema veze“.

  • Foto: Ira Tomić

(Visited 69 times, 1 visits today)