Premijera: Mark Mekgovan – „Hot Coals“


mark-mcgowan-single-cover-hot-coalsPevač i kompozitor iz Glazgova (Škotska) sa sjajnom radnom etikom i šljunkovitim vokalom koji sa lakoćom predstavlja umor sveta i zamišljen optimizam, Mark Mekgovan (Mark McGowan) raste u skokovima.Svoje prisustvo na sceni započeo je moćnim EP izdanjem Fugazi. Njegova jedinstvena mešavina osećajnih lamentacija i tradicionalnog folka nastavlja da privlači nove fanove svaki put kada izađe na binu.

Ovaj robusni trubadur upravo je objavio video spot za pesmu „Hot Coals„. Nastavljajući da širi svoj repertoar sa pesmama koje pokazuju dubinu njegovog uvida u iskrivljenu ljudsku psihu, njegov najnoviji singl potvrđuje pozitivan način razmišljanja usred totalnog haosa i podseća na jedinstvena predstavljanja umetnika kao što su Rendi Njumen (Randy Newman) i Pol Sajmon (Paul Simon).

Svojim ispovedajućim i razvučenim glasom upotpunjenog živahnim pljeskovima ruku i nagoveštajima gudača i klavira, „Hot Coals“ deluje kao optimalna izložba za njegov višestruki talenat i demonstrira odbijanje da se ostane na bilo kojoj već postojećoj stazi.

Mark će u petak 3. novembra odsvirati svoj najveći samostalni koncert do sada, u prostoru Oran Mor u Glazgovu.

(Visited 41 times, 1 visits today)