PREMIJERA: Drugi studijski album „U nebranom grožđu“ grupe Plišani Mališan


Izdavačka kuća Rock Svirke Records, s ponosom vam predstavlja novo zvanično izdanje. Drugi studijski album U nebranom grožđu, koji potpisuje bend Plišani Mališan, objavljen je danas, 20. maja preko digitalnih servisa (iTunes, Amazon, Apple Music, Spotify, DeezerBandCamp…) kao i u fizičkom izdanju (vinil) koji će te moći kupiti na koncertnim promocijama.

Album U nebranom grožđu moguće je preslušati i kupiti putem Bandcamp stranice izdavača po simboličnoj ceni od 4.49 dolara (ko želi može da pomogne bend time što će uplatiti po želji više od navedene sume), kao i fizičko izdanje (vinil) koje je moguće poručiti u pretprodaji putem mejla po ceni od 1200 dinara + ptt.

Poštuj muziku i muzičare, kupi album!

„Ljubav prema muzici, od malena nas je vukla ka tome da što više upijamo, istražujemo što je više moguće o ‘privilegijama’ koje pruža rokenrol. Sloboda koju on pruža, širenje svesti, ideja kako kod nas tako i kod slušalaca. Kako je tehničko usavršavanje članova napredovalo, pesme su postajale jasnije i hrabrije. Nikada nismo patili od stereotipa vezanog za rok zvezde, jedino što nam je bitno da što više ljudi čuje našu muziku i da im se, naravno, svidi. Jer slušaoci kojima se sviđa naša muzika mogu da je podele sa svojim prijateljima koji možda ne bi bili u prilici da čuju za nas u doba interneta. Tako je i nastao album ‘U nebranom grožđu’. Jedno nepretenciozno i nadamo se prijatno putovanje.“

Tekstove pisali Đorđe NovakonićIvan Kovačević. Refren na pesmi „Lepa devojko“ napisala Silvija Mitrović.

Plišani Mališan je bend koji se potrudio da pomeri granice u sopstvenom zvuku, tako da bi najpribližniji opis njihovog zvuka bio fuzija savremenog psihodeličnog roka, post roka i bluza.

  • Foto: Milica Vukelić

(Visited 1.865 times, 1 visits today)