PREMIJERA: Drugi studijski album „Sunčani put“ novosadskog kantautora Milana Koraća


Milan Korać - Sunčani put (Album)Izdavačka kuća Rock Svirke Records, s ponosom vam predstavlja novo zvanično izdanje. Drugi studijski album Sunčani put, koji potpisuje kantautor Milan Korać (Šinobusi), objavljen je danas, 6. maja preko digitalnih servisa (iTunes, Amazon, Apple Music, Spotify, Deezer, BandCamp…).
Album Sunčani put moguće je preslušati i kupiti putem Bandcamp stranice izdavača po simboličnoj ceni od 4.49 dolara (ko želi može da pomogne bend time što će uplatiti po želji više od navedene sume) kao i putem drugih download i streaming servisa.

Sunčani put je drugi album novosadskog kantautora Milana Koraća. Pesme su napisane u slavu života, ljubavi i posebnih mesta na sunčanom putu. Aranžmani su minimalistički, a muzika vedra i raspevana s neizbežnom dozom ravničarske melanholije. Četiri od dvanaest pesama su instrumentali, a jedna je obrada šlagera „Devojko mala“, koji se prvi put pojavio u kultnom jugoslovenskom filmu Ljubav i moda 1960. godine.

Album je snimljen u studiju Shine u Novom Sadu 2015. godine. Produkciju potpisuju Radovan Škorić i Milan Korać.

Iz recenzije Miloša Zubca:

Posve neočekivano, pripremajući ove pesme u osami, kriomice, bez ikakve naznake čak ni za njegove najbliže muzičke saradnike i prijatelje, Milan Korać snimio je i objavio drugi samostalni album. Nadenuo mu je ime Sunčani put. Pedantni frontmen novosadskih Šinobusa, jedan od Novih Odmetnika, pouzdani saradnik na izdanjima Solaris Blues Band-a, dobar pesnik i vrstan kantautor, čovek koji s godinama biva upravo sve produktivniji i čija stvaralačka krošnja postaje sve izdašnija – obradovao je senzibilne zaljubljenike u odličnu vintage pesmu zasnovanu na idealnoj meri dobrog ukusa, čiste emocije, zdravog duha, aranžerske inteligencije i izvođačke veštine.

(Visited 1.041 times, 1 visits today)