PREMIJERA: Debi album „Chasing The Basics“ niškog sastava There.


There. - Chasing The Basics (Album)Izdavačka kuća Rock Svirke Records, s ponosom vam predstavlja novo zvanično izdanje. Debi album Chasing The Basics, koji potpisuje bend There., objavljen je danas, 13. maja preko digitalnih servisa (iTunes, Amazon, Apple Music, Spotify, Deezer, BandCamp…) kao i u fizičkom izdanju koji će te moći kupiti na koncertnim promocijama.

Album Chasing The Basics moguće je preslušati i kupiti putem Bandcamp stranice izdavača po simboličnoj ceni od 4.49 dolara (ko želi može da pomogne bend time što će uplatiti po želji više od navedene sume), kao i fizičko izdanje koje je moguće poručiti putem mejla po ceni od 500 dinara + ptt.

Poštuj muziku i muzičare, kupi album!

„Put kojim smo išli da bismo završili ovaj album je bio jako dug. U svojoj osnovi, ceo je zamišljen kao nastavak našeg prvog EP-a, ‘Session 4.’, kao i priče koja se spontano razvila oko same muzike. Album je, ipak, priča za sebe, i na slušaocu je da sam razotkrije njegove skrivene misterije. Naš prvi LP ‘Chasing The Basics’ je, pored svega, instrumentalno putešestvije; počinje gde god želite da počne i može vas odvesti gde god želite (ili ne želite) da odete. Opustite se i uživajte u vožnji.
Mnogi i raznovrsni uticaji ostavili su svoj trag i oblikovali naš zvuk. Od pionira prog-roka 70-ih, pa sve do modernijih zvukova post-roka, kao i iz celog perioda između, prikupili smo momente, scene i note. Frenetični ritmovi, distorzija, sanjive melodije i atmosfere, uz samo prstohvat dobre stare klasične muzike – to ćete sigurno naći kada počnete da Jurite Osnove kroz kosmos.“

There. (Foto: Nemanja Djordjević)

There. je petočlani instrumentalni bend iz Niša. Članovi benda su Pavle Dinić (klavijature), Marko Mitić (bas gitara), Uroš Kostić (gitara), Janko Džambas (gitara), Luka Bašić (bubanj). Gostovali su Nikola Trkoš (perkusije na pesmi ‘Equilibrioception’) i Mladen Marjanović (efekti na pesmi ‘Equilibrioception’). Album je snimljen u klubu Feedback u Nišu, tokom februara 2015. Za mastering je bio zadužen Miloš Drobnjaković, snimanje i miks je uradio Mladen Marjanović u Sound Guru Studiju i studiju Šamarčina, a tehničar tokom tog procesa je bio Robert Telčer.

(Visited 827 times, 1 visits today)