Pregovori u toku – Depeche Mode u Beogradu sledeće godine


depeche_ mode05Čuveni Britanci, Depeche Mode, uveliko rade na svom 13. studijskom albumu koji će promovisati u sklopu svetske turneje koja je zakazana za 2013. godinu.

Kako nezvanično saznajemo, Beograd je u planu i Britanci bi u Beogradu mogli da nastupe u maju 2013. godine. Beograd je bio zakazan i na prošloj turneji 2009. godine, ali je bend zbog bolesti Dave-a Gahana bio primoran da otkaže svirke u Atini, Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, Beogradu, Zagrebu, Varšavi, Rigi i Viljnusu. Pevač je 12. maja 2009. god. pretrpeo težak napad gastroenteritisa, a u bolnici mu je otkriven i maligni tumor bešike, koji je uspešno uklonjen. 

Depeche Mode je grupa koja iza sebe ima više od sto miliona prodatih albuma i singlova, a novi album trebalo bi da se nađe u prodaji početkom 2013. godine. Pevač Depeche Mode-a, Dave Gahan izjavio je da imaju 20 demo pesama i da će album producirati Ben Hillier zajedno sa klavijaturistom, gitaristom, pevačem i glavnim kompozitorom Martinom Gorom.

Kako saznajemo, pregovori srpskog promotera i menadžmenta Depeche Mode su u toku, lokacija koncerta još uvek nije poznata, ali je vrlo izvesno da ćemo ih slušati u maju.

(Visited 18 times, 1 visits today)