Predstavljanje Studentskog kulturnog centra Novi Sad u Kragujevcu


SKC Novi SadU sredu, 11. aprila u 19 časova u prostorijama SKC-a Kragujevac, Aleksandar Pavlov i Jovan Gvero, programski producenti Studentskog kulturnog centra Novi Sad najaviće festivale i događaje koje organizuju, predstaviti izdavačku delatnost (64 CD izdanja, brojne knjige i stripove), kao i grafičku novelu MINUT autora Vladimira Arsenijevića. Ilustracije za knjigu, koje će tom prilikom biti izložene, delo su Valentine Brostean. Promociju će pratiti i muzički program, duet Branimira Rosića i Lazara Novkova.

Ragman

U 22 časa nastupiće novosadski band Ragman jedan od boljih punk/garage rock/surf bendova u Srbiji. Njihov drugi album „Tell No Tales“ (prvi izdat u sopstvenom aranžmanu) na kojem se nalazi 13 pesama, izdat je za SKCNS.

„Razmena programa i saradnja Studentskih kulturnih centara bila je onomad uobičajena praksa a sada retkost i događaj vredan pažnje. Naime, SKCNS sa veoma zapaženom produkcijom; pozorišnog, govornog i muzičkog programa te književnih, strip i muzičkih izdanja, predstavlja jedinstvenu pojavu u postranzicijskoj Srbiji, potpuno atipičnu za institucije koje su manje više na infuziji. Nepristajući na limitirane okvire ograničenih budžeta, nemanja prostora i uvek sjajnog izgovora političke korektnosti SKCNS se opredelio da sudeluje i kreira oazu normalnosti, danas tako retku. Nešto od tog programa biće predstavljeno prijateljima u Kragujevcu koji se takođe priseća slavne tradicije prve srpske prestonice i potrebe da se glava drži iznad vode u 21. veku…“ izjavili su organizatori.

Ako ste u prilici, posetite ovaj vrlo zanimljiv kulturno-muzički događaj.

(Visited 147 times, 1 visits today)