Predstavljamo spot za pesmu „Skroviste” sa debi albuma Milana Koraca


Milan KoracVideo spot za pesmu “Skrovište” najavljuje prvi autorski album Milana Koraća, pevača i gitariste grupe Šinobusi. Montažu i režiju potpisuje Dejan Dobrijević, a snimatelj je Goran Biševac-Biške.

Knjiga pesama i cd pod nazivom „Do modrih dubina“ će u toku juna ove godine biti objavljen za izdavačku kuću „Prometej“ iz Novog Sada. On-line izdanje albuma „Do modrih dubina“ biće dostupno za besplatan download od 03.07.2013. na nasem sajtu.

Knjiga i cd će se moći kupiti u svim boljim knjižarama. Knjiga sadrži tekstove pesama sa svih dosadašnjih albuma Šinobusa (uključujući i novi koji će biti objavljen na jesen), dvanaest pesama poezije, kao i tekstove sa albuma „Do modrih dubina“. Pakovanje sadrži 72 stranice u tvrdom povezu i cd. Na cd-u se nalazi devet pesama. Pesma „Gde me vode ruke“ je urađena u saradnji sa Del Arno bendom, najpoznatijim srpskim rege bendom.

Koncertna promocija albuma „Do modrih dubina“ će se održati u petak 07.06.2013. u Kulturnom centru Novog Sada od 23h, u okviru festivala „Poezika“. Ulaz je besplatan.

“Album „Do modrih dubina“ je kolekcija tekstova, poezije i pesama nastalih u periodu od 2000. do danas. Na albumu su svirali članovi grupe „Šinobusi“, kao i mnogi dragi prijatelji. Stvaran je polako, bez rokova, bez ikakvih projekcija za budućnost. Cilj je bio muzika, osećaj koji nije uslovljen vremenom ili prostorom u kom se nalazimo. Dominantan instrument je akustična gitara i pristup pesmama je kantautorski.”

“7. i 8. Juna ove godine u Kulturnom centru Novog Sada održaće se jedan zaista poseban festival pod nazivom „Poezika“. Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje talentovane kantautore iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. U petak 07.06.2013. godine, posle koncerata Isidore Milivojević iz Kotora, zatim Katarine Juvančić i Dejana Lapanje iz Ljubljane, koji se održavaju u klubu „Tribina mladih“ na spratu Kulturnog centra, održaćemo koncertnu promociju albuma „Do modrih dubina“ u velikoj sali u prizemlju.”

“Nastupiću sa bendom u postavi: Nenad Patković-električna gitara, Predrag Dmitrović-bas gitara, Đorđe Bubnjević-bubnjevi i Stefan Stefanović-Gile-usna harmonika. Program će trajati oko sat vremena, a ako publika bude raspoložena, koncert ćemo produžiti. Program festivala se nastavlja i u subotu 08.06.2013. godine, a program i detalje o izvođačima možete saznati na sajtu www.poezika.com.”

(Visited 88 times, 1 visits today)