Predstavljamo spot „Moj zadnji greh“ Nikole V. Franete Franje & Co.


nikola_franetaKada te inspiracija „pukne“ onda zapisuješ ideju gde god da se nalaziš. Tako je Nikola V. Franeta Franja svoju pesmu „Moj zadnji greh“ napisao u gradskom busu jedne hladne decembarske noći.

Za ovaj vrlo emotivni i autobiografski tekst muziku je komponovao odmah sutradan i onda je sve dobilo smisao, a pre nekoliko dana premijerno je izašao i spot.

Nikola se komponovanjem bavi od svoje 15-te godine, lider je i gitarista novosadskog benda Drugi format, a autor je i projekta „Zvuci bola“ (projekat konceptualnih balada), na kojem je bilo dosta gostiju, između ostalih i Dejan Najdanović Najda (Smak,Generacija 5,Deliverance INC), Nikola Parezanović Franeta,Nebojša Minić (Kerber), Dejan Zec, Petar Markov, Milan Boca, Nevena Paripović (Sanja Ilić & Balkanika), Aleksandar Gabrić (Griva) Nebojša Maksimović (Witch 1), Dejan Antić (Drugi format/Witch 1), Nikola Vučetić (Drugi format), Karlo Janović (Studio Jam Session) i mnogi drugi.

Pesmu „Moj zadnji greh“ zajedničkim snagama sa Nikolom, koji je odsvirao gitaru, odradili su: Dejan Antić – vokal (Drugi format, Witch 1), Lidija Sanković – saksofon, prateći vokali (Regeneracija), Nebojša Minić – gitara (Kerber), Nebojša Maksimović – klavir, klavijature (Witch 1), Karlo Janović – bass gitara (Studio Jam session), Nikola Vučetić-bubnjevi (Drugi format).
Režiju su odradili zajedno Komadant Adam i Nikola V. Franeta. Kameru, montažu i audio produkciju uradio je Komadant Adam. U spotu se pojavljuju Marina Mihajlović, Stefan Anđelković i Nikola Vučetić, kao i cela ekipa gore pomenutih muzičara.

Anegdoti koja prati moje upoznavanje sa Nikolom možda ovde nije mesto,ali ću je ipak napisati. Na kraju jedne svirke Drugog formata prišla sam Dejanu i pitala ga koji gitarista benda je iz Niš. Nikola se na to odazvao i odgovorio sa osmehom: „Nije Niš nego Aleksinac!“ Smile Sve ostalo je istorija.  Tako da je pred vama muzičko ostvarenje momka koji je rođen u Aleksincu, a živi i radi u Novom Sadu.

(Visited 82 times, 1 visits today)