Predstavljamo bend Strogi centar i spot za pesmu „Drumski ratnik“


Strogi centar - Gde smo sad...?Predstavljamo vam beogradski hard rock bend Strogi centar i njihov aktuleni spot za pesmu „Drumski ratnik“.

Pesma „Drumski ratnik“ je sa aktulenog albuma „Gde smo sad…?“ izdatog od strane izdavačke kuće One Records aprila 2011. godine. U međuvremenu pesma postaje hit Radija 202 u maju 2011. godine.

Spot potpisuje producentska kuća Rok Studio, koje je takođe nedavno izbacila spot o kome smo pisali, za bend Bulevar vodenih mozaika i pesmu „Vi“.

Grupa Strogi centar zvanično je nastala 2007. godine, kao početak ostvarenja zamisli bas gitariste Vekoslava Ristića. Osnivač benda je dugo pre osnivanja maštao o autorskom radu i strpljivo sakupljao rifove, sa idejom da posle toliko godina bavljenja muzikom ostavi malo trag i doprinos rock ‘n’ roll-u. Pristalica je teorije da jedna autorska pesma vredi više nego sto tuđih na reportoaru!

Ubrzo mu se priključuje kreativni gitarista Dušan Grujić, koji je idejama dao širinu i oblik, i zajedno sa svojim idejama ovaj dvojac tako započinje veoma uspešnu avanturu i put kroz muzičko nebo. Posle godinu dana i snimljenih 15-16 numera, čvrsto rešeni da materijal zaživi, ulaze u studio. Ekipi se pridružuje jedinstven i prepoznatljiv vokal Nemanja Mitović, koji pesmama svojim stilom i glasovnim mogućnostima daje posebnu dimenziju.

Album je sniman od decembra 2007. godine do maja 2008. godine, uz pomoć muzičara: bubnjara – Bekima Fazlijevića, Sudžuk Milana – klavijaturiste, Petra Vasovića – perkusije. Izdat je za „One records“ krajem 2008. godine i nije zaživeo niti dobio podršku medijskih kuća, a nije bilo ni njegove promocije i ako je ekipa imala jedan bezuspešan pokušaj.

U tom periodu dolazi do trenutnog pada motivacije i velikog pražnjenja energije, koje je jos više napunilo baterije za novi poduhvat, jer u ovoj zemlji bavljenje rock muzikom možemo posmatrati kao čist entuzijazam ili kao neku vrstu ekstremnog sporta. Od ostataka pesama sa prvog albuma i pregršt novih ideja, početkom 2010. godine nastaje drugi album, koji ekipa poučena iskustvom snima u kućnoj varijanti ali zato je muzički recept ostao isti. Hard rock sa prepoznatljivim rifovima i melodičnim refrenima, uz moderniji zvuk i veće prisustvo klavijatura, koje je ovog puta odsvirao: Marusić Kosta. Poznat je po saradnji sa mnogim grupama i profesionalno zaposlen u horu beogradske opere, a inače je stari prijatelj ekipe iz ranijeg perioda muziciranja. Bubnjeve je dizajnirao i odsvirao u pravom smislu te reči, muzičar poznat užim a i širim beogradskim krugovima, Mladen Dragović.

(Visited 148 times, 1 visits today)