Predstavljamo bend Etar i spot „Tako disko“


EtarEtar je alternativni rock bend iz Beograda u sastavu: Katarina Popović (vokal), Aleksandar Mastelica (gitara), Igor Kozlica (bass) i Miloš Veličković (bubnjevi).

2009. godine učestvovali su na festivalu Beovizija sa namerom da njihovu muziku čuje što veći broja slušalaca i sa željom da otvore medijski prostor za svoju muziku u Srbiji. Ovom prilikom dobili su nagradu najboljeg debitanta sa pesmom „Sanjaj me“. Iste te godine, na festivalu „Battle of the bands“, Etar osvaja nagradu za najbolji autorski bend 2009. godine, koju dodeljuje udruženje autora Srbije SOKOJ-a, 2011. godine u okviru iste manifestacije, osvaja prvo mesto u jakoj konkurenciji bendova iz cele Srbije i Republike Srpske i dobija od Sokoja novčanu pomoć pri pravljenju muzičkog video spota za najnoviji singl, pesmu: „Tako disko“.

Ova pesma koja je izašla na leto 2011. u radijskom etru stiže do drugog mesta liste „Diskomer“ radija studio B, dve nedelje ostaje uzastopno „Hit nedelje“ na radiju Beograd 202, a na najpopularnijoj internet listi domaće muzike „Hit meseca“, dostiže drugo mesto u avgustu.

Spot za pesmu „Tako disko“, snimljen je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta. Etar se spotom priključio akciji udruženja Omladina Jazas-a iz Zaječara: „Sto posto čist – sto posto svoj“ kao medijski predvodnik akcije borbe protiv narkomanije.

Kako bend navodi: „Pogledajte šta vam se potencijalno može desiti kao posledica prekomernog konzumiranja droge u necenzurisanoj verziji spota koju možete slobodno konzumirati u neograničenim količinama!!!“

Spot je definitivno vredan pažnje u današnjem vremenu kada mladi sve više eksperimentišu sa raznim psihoaktivnim supstancama ne razmišljajući o posledicama.

Svaka čast na ovom poduhvatu i ovom vidu borbe protiv narkomanije koja je preko potrebna.

Koliko je šokantna priča iz spota prosudite sami.

(Visited 149 times, 1 visits today)