Predpremijera novog albuma Milan Petrović Quarteta


Milan Petrović Quartet - FavoritesNovi studijski snimci Milan Petrović Quarteta pod nazivom Favorites predpremijerno su dostupni za besplatno preslušavanje od srede, 11. septembra 2013. godine, na portalu Jazzin.rs.

Nedelju dana kasnije, zajedno sa rešenjem omota, biće omogućeno i besplatno preuzimanje na portalu Timemachinemusic.org. Ovaj album za sada, kako najavljuje Milan Petrović, neće predstavljati zvanično izdanje. Prema njegovim rečima, pomenute numere su karakteristične po tome, što predstavljaju specifične aranžmane ovog kvarteta na poznate svetske i neke domaće teme, a zabeležene su u saradnji sa Visokom školom elektrotehnike, računarstva i strukovnih studija, po preporuci gospodina Zorana Savića i uz realizaciju gospođice Sonje Krstić.

Ova grupa snimaka, objašnjava Milan Petrović, pod nazivom Favorites, snimljena je u februaru i martu 2013 .godine u saradnji sa profesorima i studentima, a biće korišćena za vežbe studenata pomenute škole.

Zanimljivo je da na albumu Favorites, pored članova MP Quarteta, a za razliku od hvaljenog prvenca Excursion, nema gostiju. Tonski snimatelj je bio Nikola Panić, a posebno se ističe pomoć prijatelja, producenta Željka Veljkovića, koji je radio set up snimanja, miks i produkciju, savetovao pri aranžmanima, fotografa Gorana Nikolića čije su fotografije korišćene na omotu i Daniela Mihajlovića koji je radio dizajn omota.

(Visited 72 times, 1 visits today)