Poznati učesnici Poezika festivala u Novom Sadu


Poznati su svi učesnici u revijalnom delu, kao i pobednici konkursa, koji će nastupati na ovogodišnjem Poezika festivalu koji će se održati 8. i 9. juna u novosadskom Kulturnom centru.

Na osmom izdanju Poezike koncerte će održati dream-pop sastav Bitipatibi predvođen vizijom harizmatične autorke Une Gašić, koji je svojim jedinstvenim muzičkim izrazom i originalnošću pobrao simpatije regionalne publike, dok nam akustični trio On Tour, donosi svojevrsnu mešavinu alt-kantrija, folk-roka i akustičnog zvuka.

Nastup će imati i Irena Žilić, talentovana zagrebačka kantautorka novije generacije, za malo vremena zasluženo se pozicionirala među najkvalitetnijim regionalnim kantautorima

Grupa Turisti će se publici premijerno predstaviti u Novom Sadu. Iako mlad bend, njihova muzika je i te kako zrela, jer sastav čine muzičari s dugogodišnjim autorskim i izvođačkim iskustvima. Izvorni tvorac benda Boško Mijušković poznat je po svojem doprinosu kao basista i gitarista u bendovima Straight Mickey & The Boys, Škrtice, Lollobrigida. Turisti se ne mogu lako svrstati u jedan muzički stil, njihove pesme su vešto prezentovane kroz uzbudljivi kolaž muzičkih žanrova.

Naravno, i ove godine kao i do sad, izuzetno važan deo festivala jesu koncerti kantautora koji se biraju putem  regionalnog konkursa.  Pobednice konkursa Festivala Poezika 2018 su Billie Joan iz Splita i Hristina iz Beograda.

Kao i prethodnih godina, ulaz na festival je besplatan.

(Visited 68 times, 1 visits today)