Poznata su prva imena izvođača


Trenchtown Festival 2011Na ovogodišnjem muzičkom festivalu Trenchtown između ostalih nastupiće regionalna crossover atrakcija Dubioza kolektiv, popularni beogradski bend Svi na pod! i makedonski elektro-pop sastav Bei the Fish.

Dubioza kolektiv (BiH)

Dubioza kolektiv

Trećeg dana Trenchtown festivala, u nedelju 1. maja, Horgošku šumu i Etno kamp će protresti jedan od najenergičnijih regionalnih bendova – Dubioza kolektiv. Grupa je osnovana 2003. godine, a već naredne su objavili istoimeni debi album. Krajem 2004. objavljuju i EP Open Wide na kome se kao gosti pojavljuju poznati dub pesnik Benjamin Zephaniah i Mush Khan iz čuvenog benda Fun-da-mental. Nakon albuma Dubnamite (2006) i Firma ilegal (2008), bend je u aprilu prošle godine na svom sajtu objavio album 5 do 12 koji je vrlo brzo, zahvaljući i hitu Walter, postao veoma popularan na celom ex-Yu prostoru. Bosanski sastav Dubioza kolektiv karaterišu angažovani tekstovi i u muzičkom smislu zapaljiva kombinacija duba, hip hopa i čvrstog gitarskog zvuka. Njihovi koncertni su uzbudljivo audio vizuelno iskustvo.

{youtube}BDZ3jUB0C1M{/youtube}

Bei The Fish (Mk)

Beo The Fish

  • www.beithefish.com
  • www.myspace.com/beithefish

Muzika makedonskog benda Bei the Fish, koji će na Velikoj bini Trenchtown festivala nastupiti prvog dana, 29. aprila, se može opisati kao jedinstvena elektro-akustična kombinacija sa sofisticiranim makedonskim i mediteranskim začinima. Organski pop sa anđeoskom glasom Valentine Minovske. Bend iza sebe ima četiri albuma, učestvovali su na više kompilacija i bili autori muzike za nekoliko pozorišnih predstava, a prošlog meseca su objavili singl Ideal Woman koji najavljuje novi album i u kome se kao gostujući vokal pojavljuje pevačica Karolina Gočeva.

{youtube}rctg14Slvts{/youtube}

Svi na pod!

Svi na pod!

  • www.myspace.com/svinapod
  • www.facebook.com/svinapod

Singlovi grupe Svi na pod! su u vrhu domaćih lista nekoliko godina unazad. Zarazni plesni hitovi Boogie Woogie i Ušće zajedno sa pesmama Ćao Nevena, Bez plana ili Zlato (obrada pesme grupe Vještice) su učinili da je njihov debi album jedno od najiščekivanijih domaćih izdanja duži niz godina unazad. Vlada Divljan je za međugeneracijsku saradnju sa Svi na pod! napisao aktuelni singl Zvuk ulice po imenu benda koji je prethodio Idolima. Pesma je dostigla i prvo mesto na top listi magazina Popboks čiji su čitaoci nedavno izglasali prolećni koncert grupe Svi na pod! u Domu omladine Beograda za najbolji događaj na domaćoj sceni u 2010. godini! Bend će objaviti prvi album ovog proleća.

Svi na pod! će nastupiti na Velikoj bini drugog dana Trenchtown festivala.

{youtube}BTZwtZ8f89Q{/youtube}


Jedanaesti po redu regionalni muzički festival Trenchtown održaće se od 29. aprila do 1. maja u fenomenalnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića.

Predstavićemo vam i ove godine na dve bine najinteresantnije domaće i regionalne bendove, kao i aktuelne DJ-eve. Očekuje vas i veoma zanimljiv prateći program.

Spremite se za tri dana najzabavnije šume na svetu!

Uskoro možete očekivati više informacija o ostalim izvođačima i prodaji ulaznica.

(Visited 54 times, 1 visits today)