Poznat kompletan program Panonia Dry Sea festivala


Poznat je kompletan spisak učesnika prvog Panonia Dry Sea festivala koji će se u organizaciji SKC Novi Sad održati 8. novembra u MKC Petefi Šandor.

Prethodno su najavljeni hedlajneri iz Grčke, sastav Nightstalker, odnosno bendovi iz Srbije, Hill iz Beograda i Madvro iz Smedereva.

Sada su organizatori obelodanili konačan lineup koga upotpunjavaju još dva benda i to Northern Revival i Tentacle Wizard.

Novosadski Northern Revival je definitivno jedan od najaktivnijih stoner heavy bendova na domaćoj sceni, posebno kada je reč o živim nastupima kojih je zaista pregršt širom Srbije ali i regiona. Bend je osvojio nekoliko festivalskih nagrada i konstantno radi na svom zvuku i generalnom kvalitetu. Poslednje, i još uvek aktuelno izdanje Electric Power Suply izašlo je u januaru 2019. godine.

Tentacle Wizard takođe rade i stvaraju u novosadskom podzemlju. Svoj zvuk temelje na stoner i sludge korenima, ali takođe neretko zalaze i u mnogo šire stilske vode inspirisane psihodeličnim rokom, doom, post-metal pa i noise zvukom. Bend u svojoj postavci ima dve bas gitare, dvovratu 12 + 6 gitaru i bubanj, što samo po sebi predstavlja dosta unikatnu pojavu.

Ulaznice se već nalaze u prodaji po ceni od 500 dinara.

(Visited 20 times, 1 visits today)