Pozitivan koncert 2013: Goran Bare & Majke, Urban & 4, S.A.R.S i Quasarr


Pozitivan koncert 2013Deveti Pozitivan koncert održat će se u subotu, 30. novembra u zagrebačkom Domu sportova uz nastupe Gorana Bareta & Majki, Urbana i njegove četvorke, beogradskog sastava S.A.R.S. i riječkog Quasarra.

Pozitivan koncert u organizaciji HUHIV-a (Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a) i agencije LAA manifestacija kojom se obeležava Svetski dan AIDS-a i predstavlja završnu tačku u aktivnostima te nedelje HUHIV-a.

Mada uporište i dalje ima u edukacijskom i humanitarnom karakteru, Pozitivan koncert je u devet godina postao jedno od najvažnijih muzičkih okupljanja u Hrvatskoj. U nešto manje od decenije događaj je prirodno rastao, krenuvši od Tvornice kulture preko Dvorane Dražena Petrovića do Doma sportova u kojem je prethodne dve godine bio rasprodan para dana ranije i što ga čini najvećim dvoranskim rok koncertom u Hrvatskoj. Održan je kontinuitet, nije se pauzirala nijedna godina, a koncert je u dosadašnjih osam izdanja posetilo više od 30.000 posetilaca. Binom Pozitivnog koncerta prodefilirala su najveća regionalna imena, od Dubioze kolektiva, Hladnog piva, Laibacha, TBFa do Leta3, Kawasaki 3P-a, Pipsa, Brkova, Stereo MCs-a, Lollobrigide, Svadbasa i mnogih mnogih drugih.

Kombinacija snažnog line upa i izuzetno povoljne ulaznice pokazala se dobitna za Pozitivac koji istu taktiku primenjuje i ove godine.

Na binu Doma sportova u subotu, 30. novembra izaći će:

 • GORAN BARE & MAJKE
  Goran Bare i njegove Majke posljednji su od “teškaša” hrvatske rok scene koji nisu nastupali na Pozitivnom koncertu. Vreme je da se i to promeni. Hrvatski najharizmatičniji vokal sa svojim je bendom u Domu sportova odsvirao neke nezaboravne koncerte, kakav će sigurno biti i 30. novembra.
 • URBAN & 4
  Od samog početka Pozitivnog koncerta Damir Urban bio je jedan od izvođača koji su dali najveću podršku, kako svirački, tako i porukama u kampanji. Povratak na Pozitivac njegov je veliki zagrebački koncert kakav uvek čuva za kraj godine.
 • S.A.R.S.
  Grupa S.A.R.S. spada u onu grupu izvođača koja se svojom muzikom poslednjih godina uspela nametnuti u celoj regiji. Nije tajna da im je bila velika želja svirati na Pozitivnom koncertu, a, s obzirom da su nakon brojnih rasprodanih nastupa u zagrebačkim klubovima konačno “zreli” za veće prostore, pozivnica za Dom sportova idealno je tempirana.
 • QUASARR
  Odličan riječki indie-pop koji zadivljujućom lakoćom osvaja vrhove top lista otvoriće svojim nastupom Pozitivan koncert. Sa novog albuma koji je u pripremi zasad su izdvojena dva singla (“Sjene” i “Ljubav”) koja će se, uz hitove sa prva dva izdanja sigurno naći na set listi u Domu sportova.

Nastupi na Pozitivnom koncertu biće jedine svirke svih izvođača u Zagrebu i okolini do kraja godine.

Ulaznice za Pozitivan koncert 2013. u prodaju su od utorka 10. septembra po ceni od 40 kuna. Ta cena biće na snazi do 29. septembra. Od 30. septembra do 29. novembra cena će iznositi 50 kuna. Na dan koncerta za ulaznicu trebaće se izdvojiti 70 kuna.

Službena prodajna mesta:
Dirty old shop, Tratinska 22
Rockmark, Berislavićeva 13
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Eventimova prodajna mesta i www.eventim.hr

(Visited 61 times, 1 visits today)