Povratak novog talasa – prvi album sastava „Peđa Pilot & Bend“


Peđa Pilot & Bend - Generacija RobinzonaČlanovi grupe „Peđa Pilot & Bend“ iz Valjeva snimili su album prvenac pod nazivom „Generacija Robinzona“. Na albumu se nalazi osam numera koje su na objavljivanje čekale skoro 20 godina. Bazirane su na autentičnosti Fender i Gibson gitara, lampaskih pojačala i vintidž zvuku bubnjeva, inspirisane velikim gitaristima (Hendriks (Hendrix), Klepton (Clapton),…) zbog kojih je većina gitarista na ovim prostorima i počela da se bavi muzikom.

„Osamdesetih godina svirao sam u grupi ‘Nova Zemlja’ (iz koje su kasnije nastale ‘Neverne Bebe’). Još od tog perioda želeo sam da uradim snimke svojih pesama, ali za tako nešto treba odvojiti dosta vremena i novca. Kada je prošle godine bubnjar ‘Nevernih Beba’ Vladimir Ružićić – Kebac otvorio studio u Valjevu, stvorili su se daleko povoljniji uslovi za realizaciju CD-a“ kaže predvodnik benda, gitarista Predrag Milošević.

„Ime benda je personalizovano i vezano za moj hobi a jedno vreme i profesiju sportskog pilota i nastavnika letenja na avionima i jedrilicama zbog čega sam još u srednjoj školi dobio nadimak Peđa Pilot. Bilo je još ideja za ime grupe, ali na nagovor prijatelja izbor je ovakav“, kaže Peđa.

Zajedno sa pevačem Ivanom Manićem, bas gitaristom Ivicom Doskasom, klavijaturistom Lazarom Avramovićem i bubnjarom Vladimirom Ružičićem, u periodu od aprila 2011. godine, pa do juna 2012. godine snimao je osam pesama koje stilski veoma podsećaju na evropski novi talas, muziku koja je obeležila osamdesete.

„Snimanje je proteklo u veoma opuštenoj atmosferi i mogu reći da je uveliko premašilo moja očekivanja. Nisam imao ograničeno vreme ni pritisak da nešto mora da se završi u nekom roku“, rekao je Predrag i dodao da je za mali broj sati provedenih u studiju podjednako zaslužan ceo bend.

„Prvi tiraž je urađen u sopstvenom aranžmanu, a za dalje planove mislim da sve zavisi od utiska koji ovaj album bude ostavio na slušaoce“.

Spisak pesama:

Peđa Pilot & Bend - Generacija Robinzona

(Visited 94 times, 1 visits today)