Povratak MTV franšize „Unplugged”


MTV UnpluggedMTV mreža će, takođe plasirati novu nedeljnu seriju muzičkih i komičnih performansa uživo, „Wonderland”.MTV „Unplugged”, jedna od MTV-jevih najsnažnijih franšiza iz vremena kada je muzički spot doživeo vrhunac se vraća na ovaj kanal tokom godine. Serija je svojevremeno prikazivala najveće muzičke zvezde kako izvode svoje hitove na akustičnim instrumentima, sa nekoliko izuzetaka. Kako prenosi magazin Rolling Stone, Unplugged je u najavnoj prezentaciji u cetvrtak objavio povratak na televizijsku industriju.

U saopštenju za štampu naglašeno je da će „revitalizacija Unplugged emisije obnoviti ključne elemente koji su ovu franšizu činili toliko inovativnom, ali će je prilagoditi modernom svetu videa današnjice”, ali nije rečeno kakav će biti program i kojih muzičara i muzičkih žanrova će se ticati.

Sa početkom 1989, serija je predstavila nastupe Squeeze, Aerosmith, Eltona Džona (Elton John), Stivija Reja Vona (Stevie Ray Vaughn) i drugih. Nekoliko autora, Nirvana, Erik Klepton (Eric Clapton), Džej Zi (Jay Z), Alanis Moriset (Alanis Morisette), Alice in Chains i 10,000 Maniacs, je objavilo album verziju svojih Unplugged epizoda. Ova emisija je prve neuspehe doživela u ranim 2000-im godinama, mada se vraćala povremeno i živela u raznim varijantama onlajn epizoda i na bratskim kanalima.

Mreža je najavila još jednu muzičku emisiju, Wonderland, koja će takođe biti prikazivana jednom nedeljno. MTV naglašava da će Wonderland obnoviti kulturu lajv nastupa na televiziji, a uključivaće novu muziku i uživo nastupe muzičara i mladih komičara u posebnom mestu pod imenom Wonderland (prev. Zemlja čuda) u Los Anđelesu. „Uživo nastupi će biti središte svake epizode, a ova emisija će umetnicima omogućiti da izraze svoju kreativnost na nov način,” navode iz PR tima.

(Visited 901 times, 1 visits today)