Povratak Kojota (singlovi)


Kojoti, grupa koja je osnovana daleke ’92. godine i važi za zagrebačko – vinkovački sastav je nakon višegodišnje pauze, krajem prošle godine izdala dva singla „Mi ne prirpadamo tu“ i „Nova riječ“. Ova dva singla su deo trostrukog CD boks seta Dragocjeno Raskošno Blistavo.
Ova dva singla možemo razlikovati po tome što je „Mi ne pripadamo tu“ koncepcijski nova, ovovremenska pesma, dok je „Nova riječ“ klasičan rok.

Kada kažemo da je prva pesma ovovremenska, mislimo na to da po tekstu više priliči mlađim generacijama koje poslednjih godina i decenija žele da odu odavde, sa ovih prostora. Ali kada se čovek zaleti u slušanju i pomisli to je to – ova pesma konačno govori o pravom stanju stvari, ekspresno se ubacuje svojevrsni obrt u vidu stiha „Bolje je da idemo plesati, dok ovaj zrak se ne pročisti“. Verovatno muzika niveliše i neutrališe sve.

A kada je reč o muzici i ona ima karakteristike novog načina sviranja roka – žestoko, brzo i minimalistički. Distorzija zavija a glavni korak i temu sviraju veoma bogati bubanj i čekićanje basa. Pesma koja nagonmi na ples i na revoluciju.

Nova riječ“ je klasičan rokenrol koji u sebi ima vedrinu i boje osamdesetih. Uz ogoljenu ljubavnu liriku i blagi erotski naboj, ova pesma će se svideti ljubiteljima hard klasike, a kada bi pomešali malo grupe Oasis i puno grupe Majke dobili bi Novu riječ.

Povratak Kojota će nesumnjivo obradovati i staru i novu publiku.

(Visited 35 times, 1 visits today)