Post-rok velikani God Is An Astronaut sutra u Beogradu!


God Is An AstronautPost-rok velikani iz Irske, bend God Is An Astronaut, koji će u sutra, 10. aprila nastupiti u Centru za kulturu Božidarac, sa početkom u 20 časova, dok će domaća podrška biće subotički bend Ana Never.

„Nakon spektakularnog nastupa pre dve godine imamo čast i zadovoljstvo da ponovo ugostimo jedan od najznačajnijih evropskih post-rok bendova. Na ovoj turneji promovišu svoje novo, sedmo po redu izdanje ‘Origins’ (Rocket Girl, 2012) prvo u čijem je stvaranju učestvovao i Jamie Dean (klavijature), koga smo imali prilike da čujemo na prethodnom nastupu kod nas“ navodi se u saopštenju organizatora.

Pored obogaćivanja muzičkog spektra novim članom, Origins nam donosi i iznenađenje u vidu vokalnih deonica za koje je bio zadužen Pat Odonel (Pat O’Donnell). Frontmen benda The Fountainhead je doprineo i gitarskim/klavirskim sviračkim umećem, te i učestvovao u komponovanju dobrog dela materijala sa Torstenom (Thorsten). Nova ploča je hrabar iskorak napred u delovanju ovog sastava, koji se ne libi da izađe iz okvira žanra čiji su jedan od eminentnijih aktivnih predstavnika.

Osnovani 2002. u mestu Glen of the Downs (Ireland) snimaju svoje prvo izdanje The End Of The Beginning i ubrzo dopiru do velikog broja slušalaca. Pokreću sopstvenu etiketu Revive Records u nameri da zadrže potpunu kreativnu kontrolu, i odbijajući da se povinuju zahtevima izdavača za dodavanje vokala. Beskompromisni stavovi i visoki audio-vizuelni standardi im donose sjajnu reputaciju u kratkom roku, i cementiraju put za dalji razvoj benda. Postavu čine Torsten Kinsela (Torsten Kinsella, gitara), Nils Kinsela (Niels Kinsella, bas, vizualije), Lojd Hejni (Lloyd Haney, bubnjevi), Gaz Kar (Gazz Carr, gitara) i Džejmi Din (Jamie Dean, klavijature). Za potrebe turneje bubnjarske dužnosti preuzima Stiven Vilen (Stephen Whelan, Xenon Field).

Nezaobilazna prilika da vidimo jedan od najšire prihvaćenih – od obilja – sastava koji pokušavaju da pomire višedecenijske uticaje elektronike kroz meditativno-plesnu, klupsku atmosferu sa nasleđem gitarske post-post moderne.

Ana Never je bend iz Subotice (RS), postoji od proleća 2002. godine. Kroz deceniju postojanja sastav Ana Never se nametnuo kao jedan od respektabilnijih bendova post-rok deklinacije u balkanskoj regiji. Svirali su po bivšim jugoslovenskim republikama i regionu, delili su pozornicu sa izvođačima poput Jeniferever (Švedska), Kayo Dot (SAD), Heirs (Australija), Pozvakowski (HU), Rosa Parks (HU), Consecration, Virvel i sa mnogim drugim.

Njihov poslednji album Small Years (2012) – od pojedinih svetskih kritičara je proglašen za “jedan od najboljih post rock albuma snimljenih u 2012.” Ovo izdanje nisu imali prilike koncertno da promovišu u Beogradu, ali zato su za ovu godinu spremili novi album čiji izlazak se planira na proleće.

Ulaznice po ceni od 1400 dinara možete kupiti na šanku kluba Fest (radnim danima 08-23h) i u Felix shop-u (radnim danima 10-20h, subotom 10-16h). Na dan koncerta kostace 1600 rsd.

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Beograda otvorena je adresa: kartegiaa@gmail.com, preko koje možete obaviti rezervaciju ulaznica po ceni od 1400 dinara. U pismu obavezno navesti ime, prezime, broj karata i broj mobilnog.

Na Resetor stranici možete naći najsvežija obaveštenja i najave koncerata.

Dodatne informacije: 063 845 71 07 (15-23h)

(Visited 112 times, 1 visits today)