Poslušajte novu pesmu Leonarda Koena


Leonard Cohen - Almost Like the BluesLegendarni pevač i tekstopisac, kantautor, priprema devet novih pesama sa predstojeći album Popular Problems.

Leonard Koen (Leonard Cohen) je potvrdio da će se 23. septembra naći u prodaji novi album Popular Problems, baš dva dana nakon njegovog 80-og rođendana. Album će sadržati devet novih pesama, a album će sadržati devet novih pesama. Producent je Patrik Leonard (Patrick Leonard), koji je radio sa Koenom na njegovom albumu iz 2012, pod nazivom Old Ideas.

Fanovi koji naruče album pre njegovog puštanja u prodaju, dobiće mogućnost da skinu Koenovu novu pesmu „Almost Like the Blues“.

„Leonard Koen je razbio muzičke granice svojom novom, kreativnom inspiracijom“, rekao je Rob Stringer, osnivač Columbia Records-a. „Ovih devet novih pesama su naprosto uzvišene i inovativne sa jedinstvenim duhom. Apsolutno smo oduševljeni i počastvovani što proslavljamo ovaj jubilej sa njim.“

Mnoge pesme će biti nove Koenovim fanovima, iako je 2010. godine izvodio „Born In Chains“, a „My Oh My“ je svirana tokom tonske probe iste godine. Nije još uvek sigurno da li će Koen ispratiti Popular Problems turnejom, s obzirom da je već navodio da neće imati nikakvih nastupa tokom 2014.

Kako je prethodno najavio magazin Rolling Stone, nagoveštaj izlaska novog albuma pojavio se početkom ovog meseca na Leonard Cohen Event 2014, oficijalnoj konvenciji fanova održanoj u Dablinu, kada je Jarko Arjatsalo (Jarkko Arjatsalo), koji vodi zvanični Koenov fan sajt, otkrio planove za novi album.

Popular Problems je drugi po redu album koji je Koen objavio od svog spektakularnog povratka na scenu 2008. Bio je skoro sasvim odsutan sa scene skoro 15 godina do tada, a zapanjio je svoje fanove troipočasovnim koncertom koji ga je brzo vratio od malog pozorišta u Kanadi do rasprodatih arena širom sveta.

Njegova primarna motivacija za turneje bila je da osigura adekvatan penzioni fond. „Bio sam u mogućnosti da povratim svoje malo bogatstvo i u roku od godinu dana, ali sam nastavio sa turnejom“, rekao je 2012. godine za Rolling Stone. „Turneja je kao prvi korak na putu za Kinu. To je ozbiljna obaveza.“

Plejlista albuma Popular Problems:

  • 1. „Slow“
  • 2. „Almost Like the Blues“
  • 3. „Samson In New Orleans“
  • 4. „A Street“
  • 5. „Did I Ever Love You“
  • 6. „My Oh My“
  • 7. „Nevermind“
  • 8. „Born In Chains“
  • 9. „You Got Me Singing“

(Visited 73 times, 1 visits today)