Poslušajte novi singl grupe Svemir – „Male laži“


Svemir - Male laži Bliži se već godinu dana otkada je zagrebački Svemir izbacio prvi singl koji najavljuje njihov treći album. Album je sada skoro dovršen i bend je počeo stavljati jednu po jednu pesmu s njega na svoj Jutjub kanal, kako bi dao fanovima priliku da čuju i ocene novi zvuk benda i daju svoje utiske o pojedinim pesmama pre nego što album izađe na Bandcamp-u kao celina.

I dok je na Jutjubu osvanulo tek pola pesama sa albuma i bend je još razmišljao o tome koju pesmu u budućnosti istaknuti kao singl, naslovna tema albuma „Male laži“ nametnula se sama, proširivši se među slušateljima i pojavljujući se na top listama i „mix tape“-ovima širom interneta ali i u etru pojedinih radio stanica, kojima nije smetala niti činjenica da nema boljeg izvora reprodukcije od mp3 na Jutjubu.

„Bili bismo ludi da još dvojimo oko toga koja je onda pjesma naš sljedeći singl“, kažu u bendu i stavljaju pesmu za preuzimanje i na svoj Soundcloud profil, proglašavajući je i službeno svojim sledećim singlom.

Album Male laži izlazi u maju, a dok ga čekate možete pratit Fejsbuk stranicu benda Svemir na kojoj se nastavljaju predstavljati i ostale pesme, otkrivajući o svakoj od njih i ponešto intimnih detalja, poput priča o tome kako su, gde ili zašto nastale, po čemu im je koja pesma posebna ili koja su to zaista mesta, ljudi ili događaji koji se u njima spominju.

Priliku da bend čujete uživo, ako ste u Zagrebu, možete iskoristiti u utorak, 26.04. u Klub-u, kada otvaraju prije fantastičnih Ejmi LaVir (Amy LaVere) i Vila Sekstona (Will Sexton).

(Visited 476 times, 1 visits today)