Poslušajte novi singl benda Igi Pop & The Stooges – „Burn“


Iggy And The Stooges - Ready To DieKultni bend Iggy And The Stooges objavili su debi singl „Burn“ sa predstojećeg albuma „Ready To Die“ koji je najavljen za 30. april. Pesmu možete preslušati u daljem tekstu kao i pročitati nešto više o njoj i aktivnostima benda.

„Ready To Die“ je prvi studijski album nakon „The Weirdness“-a iz 2007. godine. Na njemu su pored Igi Popa (Iggy Pop) radili Džejms Vilijamson (James Williamson) na gitari, Skot Ešton na bubnjevima i Majk Vat (Mike Watt) na basu.

Objašnjavajući svoju odluku da snimi album sa bendom, Igi Pop je rekao: „Moja motivacija u donošenju bilo kakve odluke za snimanje sa bendom nije više personalna. To je samo jebeno tvrdoglava stvar koju imam, a to je jebeno dobra grupa koju imam, i što smo stariji pravimo jebeno tako dobre snimke. Oni ne idu samo na turneje i vrte se na bini da zarade gomilu jebenog novca.“

Pored pesme „Burn“ na albumu će se naći između ostalih i pesme „Job“, „Sex & Money“ kao i naslovna „Ready To Die“. Album je produciran od strane gitariste benda Džejmsa Vilijamsona u Fantasy Studios u San Francisku, dok je Igi Pop svoje vokale snimio u Majamiju.

Kao što je već ranije najavljeno, Igi Pop & The Stooges će nastupi nultog dana InMusic festivala 24. juna u Zagrebu. Festival se održava 25. i 26. juna na jezeru Jarun u Zagrebu. Kompleti ulaznica su u prodaji po ceni od 300 kuna.

(Visited 88 times, 1 visits today)