Poslušajte novi singl benda Gogol Bordello – „Lost Innocent World“


Gogol Bordello - Pura Vida ConspiracyGogol Bordello se ovog leta vraća sa svojim šestim studijskim albumom pod imenom „Pura Vida Conspiracy“ za izdavačku kuću ATO/Casa Gogol Records. Datum izlaska je 22. jul, a do tada poslušajte najavni singl „Lost Innocent World“.

„Napravio sam pun krug i osećam se potpunim autsajderom“ rekao je Judžin Hac (Eugene Hutz), objašnjavajući filozofiju nastanka novog albuma grupe „Pura Vida Conspiracy“. „Kao i sve što smo do sada uradili, ‘Pura Vida Conspiracy’ je nekategorizovana mešavina muzičkih uticaja, usidrenih od strane vodećeg vokala Judžina Haca koji je odrastao u Ukrajini“, prenosi se u saopštenju benda.

„Većina ljudi traga sa kutijom kako bi u nju stavili stvari“ kaže Judžin. „Ja se trudim da to izbegnem. Poruka ovog albuma je potraga za samospoznajom van granica i nacionalnosti. Svaka kultura je korisna maska, ali to je samo maska. Da bi zaista upoznali ljudskost u sebi, morate se naći iza svih maski. Sve vreme koje sam provodio u Latinskoj Americi u poslednjih pet godina, shvatio sam da nikada neću biti Argentinac ili Brazilac, baš kao i što nikada neću biti Ukrajinac. Ako imate pravi ljudski duh, ne možete stati u bilo koji žanr, nacionalnost ili kulturu. Biti istinski građanin sveta, mo-ete postati samo kao krajnji autsajder.“

Dugovečni cilj benda kao što je stvaranje globalnog stila muzike, u potpunosti je realizovan sa pesmama koje se nalaze na albumu.

Prvi značajni nastup benda Gogol Bordello u Evropi biće sutradan, 14. juna na Download Festivalu u Velikoj Britaniji.

(Visited 47 times, 1 visits today)