Poslušajte „Monochrome“ debi album benda I Am The Cosmos


I_am_the_cosmos_01„I Am The Cosmos“ nam je poznat kao naziv albuma Krisa Bela (Chris Bell), snimljenog sredinom ’70-ih, ali objavljenog tek 1992. godine  – 14 godina nakon što je Bel poginuo u saobraćajnoj nesreći. Danas, I Am The Cosmos će biti i sve poznatija asocijacija na izuzetno takentovani duo iz Dablina kojeg čine Ros Turner (Ross Turner) i Kian Marfi (Cian Murphy).

Bend postoji od  2010. godine. Pesme koje su se našle na njihovom debi album „Monochrome“ snimljene su u februaru  2012. godine, ali je rad na njima završen tek krajem godine i album je objavljen u februaru ove godine.

Ros Turner je proveo nekoliko godina doslovno istražujući svoj svet elektronike dok je svirao kao bubnjar u bendu Lize Hanigan (Lisa Hannigan) s kojom je I am the cosmos i sarađivao na albumu. Njegov stil bio je prepoznatljiv, originalan i pedantan. Zajedno sa Kianom njegov istraživački rad je počeo da dobija svoj oblik.

Kroz dve osobe muzika koju su sanjale, oslobođena je u obliku koji sada imate prilike da poslušate
Može se opisati kao hipnotički vrtlog nota sintisajzera, elektro i fank gitarskih ritmova.

Ros i Kian je karakterišu kao “suze na podijumu”.

„Muzika je napravljena  da bi bila saslušana, svakako, ali nismo dali da nam spoljni činioci diktiraju kako stvari treba da zvuče ili pak da li su u modi. Radi se o tome da smo mi zaista zadovoljni na ličnom nivou sa onim što smo uradili.“ (Kian).

Poslušajte…

(Visited 76 times, 1 visits today)