Poslušajte debi album grupe Acting Strange – „Talk Talk Talk“


acting-strange-photo-jack-thomsonAli (Ali) i Bili Strejndž (Billy Strange) su rođaci iz glazgovskog Ist Enda. Zajedno čine grupu Acting Strange praveći intenzivnu lo-fi muziku, a neodstupajući daleko od svojih pop osećanja. Uprkos nazivu benda, malo je glume i pretvaranja između ovog dua.

Njihova veza je osnažila provodeći leta u Oban-u, gde su radili u ujakovoj radionici taksidermije. Tokom pauza, on bi ih učio da sviraju gitaru zajedno sa raznim drugim instrumentima (što je često dovodilo do izbegavanja reda). Ova leta su zaslužna za stvaranje njihovog lepršavog i melodičnog zvuka.

Nažalost, njihov ujak je preminuo u januaru 2015. godine. Bili i Ali su, opremljeni njihovim Tascam 8-track rekorderom, otputovali do stare ujakove radionice, dve nedelje pre nego što je srušena i snimili debitantski album.

Od hvaljenog Night on the Tiles EP-a, preko debitantskog albuma Talk Talk Talk, do bučnijeg i više fokusiranog zvuka koji je delimično inspirisan deljenjem scene sa koleginicom Ezrom Furman (Ezra Furman), pratimo bend na njihovom muzičkom putu.

Album je objavljen 31. marta za izdavačku kuću In Black Records.

  • Foto: Jack Thomson

(Visited 68 times, 1 visits today)