Ponovo okopljena supergrupa Temple of the Dog kreće na svoju prvu turneju


Temple of the DogSupergrupa Temple of the Dog koja je obeležila „grunge“ period u Sijetlu koju čine Kris Kornel (Chris Cornell ; Soundgarden), Džef Ament (Jeff Ament ; Pearl Jam), Stoun Gosard (Stone Gossard ; Pearl Jam), Majk Mekgrejdi (Mike McCready ; Pearl Jam) i bubnjar Met Kameron (Matt Cameron ; Soundgarden & Pearl Jam), ponovo se okupila i kreće na svoju prvu turneju od formiranja benda 1990. godine.Bend će nastupiti u pet gradova: Filadelfija, Njujork, San Francisko, Los Anđeles i Sijetl u novembru. Pretprodaja ulaznica je već krenula putem fan klubova Ten Club benda Pearl Jam, Soundgarden i putem Kris Kornelove mejl liste i traje do danas. Zvanična prodaja kreće tačno u podne, u petak, 29. jula. Od svake ulaznice biće odvojeno po 1.50 dolara kao benefit za Kris i Viki Kornel fondaciu kao i Pearl Jam Vitalogy fondaciju.

Turneja obeleževa 25 godina od izdanja istoimenog albuma Temple of the Dog putem izdavačke kuće A&M Records, 16. aprila 1991. godine. „Želeli smo da uradimo jednu stvar koju nikada nismo uradili, a to je da nastupamo i da vidimo kako je to biti bend iz koga smo svi izašli pre 25 godina“, iznosi Kris Kornel povodom novembarske turneje.

Izdavačka kuća UMe, 30. septembra će objaviti specijalno kolekcionarsko izdanje njihovog debi albuma, za koji je ponovno urađen miks od strane Brendana O’Brajena (Brendan O’Brien). Kolekcija dolazi u četiri konfiguracije, kao Super Deluxe sa četiri diska, dvostruki vinil, dvostruki CD Deluxe i klasičan CD. Moguće ih je online poručiti putem Soundgarden web prodavnice.

Predstojeća Temple of the Dog turneja:

  • 4. novembar – Tower Theater, Filadelfija
  • 7. novembar – Madison Square Garden, Njujork
  • 11. novembar – Bill Graham Civic Center, San Francisko
  • 14. november – The Forum, Los Anđeles
  • 20. novembar – Paramount Theater, Sijetl

(Visited 416 times, 1 visits today)