Pomozite i Vi malom Nemanji


Pomozite i Vi malom NemanjiHumanitarna svirka za malog Nemanju održaće se 23. juna od 21h u novosadskom klubu Route 66 na kojoj će nastupati bendovi Change, Ruke u vis, Red & Hot i Osmi dan.

Ulaznice za svirku iznosiće 200 dinara, a sav prihod od prodatih karata, biće uplaćen na račun Nemanje Ulemeka, dečaka obolelog od cerebralne paralize.

Organizator svirke je internet portal www.rockulice.com u saradnji sa humanitarnom organizacijom www.produzizivot.org, na kojoj možete više saznati o Nemanjinoj trenutnoj situaciji.

Klub ljubitelja muzike „Rock ulice“ osnovan je 2009. godine od strane diplomiranih novinara sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu sa ciljem da informiše o muzičkim dešavanjima, realizuje projekte kulturno-zabavnog karaktera, promoviše muziku domaće rok scene i pruži medijski prostor kvalitetnim i neafirmisanim bendovima.

Organizacija „Probudi se! Pomozi! Produži život!“ osnovana je 2011. godine sa ciljem da dotakne građane i probudi njihovu svest o izvanrednim osobama. O osobama koje se bore za svoje živote ili živote svojih najbližih. O osobama koje su mediji zaboravili. O osobama čije su patnje stvarne.

Info o bendovima koji nastupaju:

  • Change

Apatinski bend Change svoje ime počeo je da gradi pre dve godine kada je nastupao u finalu Zaječarske gitarijade, što je ujedno i najveći autorski uspeh ovog sastava. Reputaciju benda za odličan provod stekli su po vojvođanskim rok mestima, a danas se sa novom postavom, drugačijim aranžmanima i bez ženskog vokala, pripremaju za novi autorski materijal.

http://www.myspace.com/changeapso

  • Ruke u vis

Iako je bilo određenih promena u sastavu benda Ruke u vis, njihov pečat su autorske pesme sa solo gitarskim deonicama i tekstovima koji nisu previše ozbiljni, ali ni previše sladunjavi. Pored izuzetno dobrih muzičara, za jaku prezentaciju i dobar nastup zaslužan je harizmatični ženski vokal. Jedan su od retkih bendova koji nisu podlegli komercijalnim potrebama, nego su nastavili da se bave autorskim stvaralaštvom.

http://www.myspace.com/rukeuvisns

  • Red & Hot

Red & Hot predstavlja tribute bend Red Hot Chili Peppers. Dobar primer dali su drugim sastavima, jer su za samo pola godine od osnivanja uspeli da pronađu i obezbede svoje mesto u rokenrol klubovima. Zahvaljujući čestim probama bend uspeva da „skine“ savršenu muziku Pepersa, dok svojom energijom na bini doprinose odličnom provodu.

  • Osmi dan

Osmi dan je novosadska grupa koja svira obrade stranih rok pesama. Iako su prvobitno svirali autorske stvari, ubrzo su odustali i počeli da sviraju dobro poznate rok, pop i pank pesme u aranžmanu koji ne odstupa previše od originalnih verzija. Repertoar pesama ovog benda obuhvata razne grupe sa engleskog govornog područja, uz poneki izlet na nemačkom jeziku. Za dobar bend su potrebni veliki virtuozi na instrumentima, a Osmi dan pored sviračkog umeća poseduje i energiju koja će vas dobro prodrmati.

http://www.osmidan.net/index.html

(Visited 44 times, 1 visits today)