Polovinom novembra izlazi novi album grupe Gimp


GimpGrupa Gimp, engleskog muzičara po imenu Geri Burgman (Garry Burgman) i nekoliko poznatih instrumentalista iz Srbije, polovinom meseca novembra objaviće novo studijsko izdanje.

Geri se može opisati kao rokenrol nomad iz engleskog grada Brajtona koji je ceo život posvetio muzici. Svirao je i stvarao u velikom broju sastava (The Preachermen, Long Tall, Texans, Alien Invasion Fleet…), uključujući i Gimp na koji je, kako i sam kaže, trenutno najviše koncentrisan.

Sastav Gimp 2006. godine objavio je album El Cajon to Kalenić, većim delom snimljen u Srbiji, a manjim u Engleskoj i Kaliforniji. Osim Gerija, koji je svirao gitaru i pevao, učešće su uzeli brojni muzičari iz celog sveta, a veći deo materijala odsvirali su Miroslav Babić, JB i Jovan Šatrić, uz veliki doprinos producenta Saše Jankovića, jednog od najcenjenijih producenata na ovim prostorima u čijoj biografiji je upisana saradnja i sa svetskim veličinama poput The Cure, Nazareth, Paul Weller, itd.

U pripremi je novo izdanje na kome će se naći dvocifren broj numera, a koji će izaći sredinom novembra pod imenom The Eternal Truths of Dr Hook. Album najavljuje singl “Question Everything”.

Kroz petnaestak dana Gimp će započeti zajedničku mini turneju sa sve popularnijom grupom Lude žene, koja će obuhvatiti nekoliko gradova u Srbiji, o čemu će uskoro biti poznato više detalja.

(Visited 64 times, 1 visits today)