Pojačava se program ovogodišnjeg Arsenal festa


Organizatori kragujevačkog Arsenal festa, koji se ove godine održava od 19. do 22. juna, najavili su novu turu izvođača koji će obeležiti kraj leta u Šumadiji.

Nakon nedavne vesti da će Vlatko Stefanovski svirati u Kragujevcu, sada iz tabora Arsenala najavljuju da će se druge večeri 20. juna na Garden Stage-u prvi put kragujevačkoj publici predstaviti beskompromisni autorski pank bluz bend iz Sinja M.O.R.T. , poznat po hitovima „Na cesti“, „Draga majko“ i „Meni se skače“, ali i po žestokom zvuku i živim nastupim, koje kale na neprekidnim besomučnim turnejama poslednjih godina. Na Gardenu su iste večeri i pank metalci Ritam nereda i rok kantautor Mile Kekin.

Na Main Stage-u 21. juna, pored legendarnog doktora Neleta Karajlića i pank rokera Hladnog piva, nastupiće peace stoner metal reggae bend Eyesburn, koji se nedavno vratio na scenu punom snagom, najpre novim spotom za staru stvar „War Control“, a potom i razbijačkim nastupom u beogradskoj Hali sportova. „Probe, druženja, sve ono što smo oduvek voleli sada proživljavamo ponovo, a najveći motiv nam je da ponovo osetimo bezgraničnu ljubav i energiju ljudi koji vole ovaj bend i pesme Eyesburn-a“, iskreni su Kojot, Alek, Laza i Lale.

Na Gardenu iste večeri, premijerno na Arsenal dolazi kultni beogradski bend Autopark koji se, neočekivano, odnedavno koncertno aktivirao i oglasio sa čak dva nova singla „Poslednja pesma“ i „Traže te“, a njima, američkim hard rokerima Red Fang i noiz pop bendu Artan Lili, pridružiće se Đorđe Miljenović, jedan od najintrigantnijih domaćih autora, koji je širinu svog talenta pokazao objavljivanjem istovremeno čak dva hvaljena albuma Sam pao, sam se ubio i Amovi (2017).

Indi roker Kurt Vile and the Violators, Goblini i Partibrejkers sviraju na Main-u, a Vizelj i Vojko V na Gardenu završne večeri 22. juna, dok sve počinje 19. juna sa grmljavinom hevi bendova Testament, Pero Defformero i Atomsko sklonište. Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala 09 košta samo 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan, preko Ticket Visiona, odnosno www.tickets.rs.

(Visited 40 times, 1 visits today)