Pohoda 2020 najavljuje The Libertines


Fotografija: Roger Sargent

Veliko pojačanje muzičkog programa Pohoda festivala dolazi u vidu engleskog indie-rok sastava The Libertines.

The Libertines su formirani u Londonu pre više od dve decenije, a predvodi ih kreativni duo Pete Doherty i Carl Barât. Tu su još i basista John Hassall i bubnjar Gary Powell. Smatraju se jednim od najvažnijih bendova oživljavanja garažnog roka u Velikoj Britaniji.

Prvim albumom Up the Brackets samo su nagovestili svoj potencijal, ali je mejnstrim uspeh kulminirao samozvanom drugom pločom koja je uspela da dođe do prvog mesta na UK Top listi, sa brojnim uspešnim singlovima.

Uprkos komercijalnom uspehu, unutar benda stvari nisu stojale najbolje. Članove grupe pratile su razne kontroverze koje su uključivale zavisnost od droga i drugih opijata što je rezultiralo raspadom. Nakon toga, Doherty i ekipa okrenuli su se drugim muzičkim projektima.

Do ponovnog ujedinjenja došlo je 2010. godine na Reading & Leeds festivalu, a pet godina kasnije prekinuta je diskografska pauza novim albumom Anthems for Doomed Youth.

The Libertines pojačavaju ionako impresivan line-up gde se već nalaze Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, Wolf Alice, Metronomy, Archive , black midi, Shame, Hatari, Kokoroko, Wooze, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs i drugi. Pohoda se održava od 9. do 11. jula u Trenčinu.

Trodnevne festivalske ulaznice još uvek mogu da se nabave po ceni od 99 evra.


(Visited 5 times, 1 visits today)