Pogledajte spot benda Treetop Flyers za pesmu „Sweet Greens and Blues“


Treetop Flyers in the fieldPesma se nalazi na njihovom trećem albumu koji će objaviti izdavačka kuća Loose Music za četiri dana, tačnije 24. avgusta. Spot prati retro estetiku šezdesetih godina koja oslikava atmosferu Zapadne američke obale u koju su ubačeni elementi britanske rok scene. Sama pesma obiluje toplinom i bogatom harmonijom.

Treetop Flyers su oformili Rid Morison (Reid Morrison), Lori Šerman (Laurie Sherman) i Sem Bir (Sam Beer), koji su se sreli u vreme kada su svirali u razičitim bendovima koji su pripadali zapadnoj londonskoj folk sceni. Iako će njihov naziv Teertop Flyers uvek asocirati na pesmu Stefana Stilsa (Stephen Stills), ipak su se odlučili za njega, jer su se uvek na neki način osećali kao autsajderi koji su kasnije postigli veliki uspeh sa zajedničkim bendom. Njima se skoro priključio i Rupert Šriv (Rupert Shreeve) na bubnjevima, koji je doprineo novom zvuku, kroz istraživanje novih stilova, koji su do tada bili za sam bend nedostižni. Na novom albumu im se takođe pridružio i Guf Tomas Vidovson (Geoff Thomas Widdowson) iz benda Danny and The Champions Of The World, čija je izdavačka kuća takođe Loose.

Dok su prethodni albumi benda Treetop Flyers snimani u njihovom privatnom SOUP studiju (u kome Sem radi), kao i u otvorenim studijima u Malibuu i Njujorku, ovaj album je realizovan u The Cube studiju u Stok Njuingtonu. S obzirom na to da je studio star, bend je pre nego što bi započeo snimanje, morao da briše piljevinu sa opreme koju koristi. Na svu sreću, ništa nije eksplodiralo, a bend je izdao album koji je zabavan i pre svega iskren. Kako je Rid sam objasnio: „Kada se prisetimo procesa snimanja i rada na albumu, shvatamo da su zapravo ta tehnička ograničenja doprinela iskrenosti i novom senzibilitetu u našoj muzici. Upravo smo iz tog razloga album i nazvali ‘Treetop Flyers’ jer verujemo da takav naslov označava novi početak za naš bend.“

(Visited 39 times, 1 visits today)