Pogledajte prvi tizer novog dokumentarca o grupi The Beatles


Priznati holivudski reditelj, Piter Džekson (Peter Jackson) omogućio je prvi sneak peek u svoj nadolazeći dokumentarac o TheBeatles. Naslovljen The Beatles: Get Back, dokumentarni film prati razdoblje nastanka pretposlednjeg albuma Let It Be 1970.

Džeksonu je omogućen uvid u 55 sati nikad objavljenih snimaka i 140 sati audiozapisa, koje je potom restaurirao koristeći iste tehnike razvijene za njegov hvaljeni dokumentarac o Prvom svetskom ratu They Shall Not Grow Old. Reditelj je prethodno izjavio da će “film izgledati kao ‘ultimativno iskustvo iz perspektive muve na zidu’ o kojem obožavaoci Beatlesa godinama sanjaju – to je kao da nas vremenska mašina vraća u 1969. godinu, a mi ćemo sedeti u studiju i promatrati kako fantastična četvorka ispred nas stvara sjajnu muziku.”

Film je snimljen u punoj suradnji sa preživelim članovima Beatlesa: Polom Makartnijem (Paul McCartney) i Ringom, kao i sa suprugama Džona Lenona (John Lennon) i Džordža Harisona (George Harrsion) – Joko Ono i Olivijom Harison.

Izašao je prvi tizer za film u kojem su snimci Beatlesa dok rade na pesmi “Let It Be”. Isečak je prošaran kadrovima iza kulisa i drugim ličnim snimkama. Džeksonov dokumentarni film u bioskope bi trebalo da dođe 27. avgusta 2021. Kako bi se podudarao sa njegovim izlaskom, očekuje se i restaurirana verzija originalnog filma Let It Be u režiji Majkla Lindzija-Hoga (Michael Lindsay-Hogg).

(Visited 17 times, 1 visits today)