Pogledajte prvi spot novosadskog benda Red 7


red_7O njima će se tek pričati. Zovu se Red 7, a prva pesma sa kojom su nam se predstavili je „Odlazim (Putovanje)“, koja je na Jutjubu objavljena 12. maja.

Red 7 je bend nastao u Novom Sadu 2011. godine. Osnovao ga je pevač Vojin Marić (Nostradamus, Bijelo Dugme real tribute) u želji da energiju koju širi na nastupima (tribute ili kaver) ovaj put iskaze na autorskom planu.

U Retro Metro studiju Damjana Deurića (Divlje Jagode, Dado Topić) sredinom 2011. godine snimaju se prvi demo snimci i eksperimentiše se sa raznim žanrovima i stilovima. Bas gitarista Darko Marić dolaskom u bend donosi novu energiju radeći na tekstovima i video editingu. Inspirisani nastupima na mnogim moto skupovima kao kaver bend nastaje pesma: „Odlazim (Putovanje)“ koja postaje žanrovski putokaz kojim će se bend dalje kretati.

Kockice su se sklopile krajem 2012. godine kada u bend dolazi bubnjar Attila Benke (Dado Topic). Red 7 se rodio.

Poslušajte ih. Iskonski rok zvuk u novom ruhu. Čvrstina i utemeljenost vokala je ono što je u startu primetno, a zatim i lakoća kojom se nižu deonice. Klavijature svečano otvaraju i predstavljaju vam vatrenu sedmicu .

„Odlazim, nestajem, daljine neke zovu me, za sve što je iza sada, briga me“

(Visited 106 times, 1 visits today)