Pogledajte novi spot zagrebačkog benda Mika Male


Mika Male - Sepija„Jebi ga, nije bilo mjesta za sve, prijatelji odlaze. Ali ima stvari na ovom svijetu što mi ne idu u glavu, ne idu u glavu…“

Ovim rečima započinje lična ispovest Orlana Tusa, frontmena benda, u pesmi koja odnedavno ima svoj vizualni identitet. „Sepija“ je drugi singl sa posljednjeg album zagrebačkog benda Mika MaleGdje se sastaju luđaci.

Promišljanje o vezama koje „pucaju“ i ljudima koji odlaze iz života nose glavnu ideju pesme, ali Tus ostavlja prostor za pozitivno rešenje naizgled sivih tonova koji boje gotovo svaku pesmu ovog benda.

Gdje se sastaju luđaci pomno je aranžiran i pažljivo sniman treći album zagrebačkog benda Mika Male. Nakon hvaljenog albuma Vremenom iz 2010. godine, bend se sledećih nekoliko godina zatvorio u studio u kojem je tražio načine da još više proširi svoju zvučnu paletu kao i granice kompozitorskog i umeća pisanja tekstova. Album Gdje se sastaju luđaci prožima neupitni dodir zajedništva. On je prisutan u svakoj od dvanaest pesama albuma bile one lepršave, brze, setne ili romantične, melanholično-refleksivne ili pogonjene dramatičnim narativom. Stilski raznoliki, posvećeni isključivo pesmi te muzici i stihovima koju ona prenosi, Mika Male se i sa ovim albumom potvrđuju kao bend bez savremenika s kojim bi ih se dalo lako uporediti.

Istovremeno ozbiljan, razigran i poetičan Gdje se sastaju luđaci je album koji ni u jednom trenutku ne potcenjuje slušaoca, već ga svakom svojom notom poziva na razgovor i otkrivanje novih muzičkih svetova.

Za režiju je bio zadužen Branimir Živković, direktor fotografije je Ivan Todorovski, montaža: Milena Z. Petrović, scenografija: Andrea Petrović, snimatelji: Ivan Todorovski, Miloš Šarović, Branimir Živković, dizajn zvuka: Vladimir Živković i produkcija: Video Brain. U spotu su učestvovali Aleksandar Savić i članovi benda Mika Male.

(Visited 66 times, 1 visits today)