Pogledajte novi spot sastava ZAA


ZAAKruševački bend ZAA objavio je spot za numeru „’99 Hope“ kojom najavljuju novi album koji je u pripremi. U nastavku pogledajte spot i pročitajte nešto više o istom.

ZAA je stilski raznovrsan bend, baziran na ska korenima sa raznolikim uticajima od džez do pank zvuka. Nastao je 2008. godine, a iza sebe ima 2 studijska albuma – „ZAA“ i „Good Things“, dvostruki singl „Full Scale Riot/Moonlight“ i EP „Foot by Foot“, kao i video materijal Unplugged, Halfplugged, koji se sastoji od akustičnih verzija njihovih pesama.

Trenutno pripremaju treći album. Režiju i montažu spota „’99 Hope“ uradila je Iva Pavlović, a za kameru je bio zadužen Marko Cvetković.

U tekstu pesme personifikovani Balkan šalje poruku Evropi o drami koju je preživeo i sa čijim posledicama se i dalje bori. Iz igre moći izranjaju lica ljudi sa osmehom i pogledom koji govori o nadi i životu u toj Evropi kojoj, po tradiciji i kulturi, i oni pripadaju. Spot je urađen u crno beloj varijanti sa dodatkom raznih efekata, zvezdica, dima… U spotu akcenat je stavljen na članove benda.

(Visited 53 times, 1 visits today)