Pogledajte novi spot sastava Fluentes za pesmu „Opet zaljubljen“


FluentesAko malo potražite danas po stranicama Jutjuba naći ćete bukvalno milione raznoraznih bendova za koje nikada niste čuli, koji sviraju svakakve pesme, autorske ili obrade, u najrazličitijim aranžmanima i izvođenjima, i uglavnom ćete se dobro nasmejati ili se zgroziti, te brzo prebaciti na neki drugi nepoznat bend.

Međutim, u toj šumi svega i svačega, tu i tamo naiđete na jedan pravi nebrušeni dijamant. Upravo takav dijamant smo prepoznali u potpuno nepoznatom malom slavonskom bendu Fluentes. Iznenađeni kvalitetom pesama, tekstova i izvođenja za jedan potpuno nepoznati bend sa malo „klikova“ na Jutjubu, odlučili smo da ih prezentujemo i, ko zna, možda jednog dana i Fluentes bude tamo gde im je i mesto – na vrhu.

Fluentes je nastao početkom 2004. godine, nakon prestanka delovanja grupe Nova, ulaskom „trojice musketara“Gorana, Krune i Andreja u studio, gde snimaju prvi singl „Kad podigneš zid“, a ubrzo nakon toga i pesmu „Bolji svijet“. Od tog trenutka nastavljaju kao virtuelni bend, stavljajući naglasak na stvaranje pesama i njihovo snimanje u demo obliku.

Tokom te faze, autor Goran Bošković sarađuje sa nizom muzičara, a sa posebnim senzibilitetom se izdvaja koncert s Jelenom Radan u Osijeku, gostovanje na koncertu Meritas i Jelene Radan u Zagrebu i zajednički humanitarni koncert u HNK Osijek. Goran sarađuje i kao autor tekstova na engleskom jeziku za novi predstojeći Meritas album i kao autor na novom albumu Jelene Radan, ‘Voyage’.

Za ovaj diskografski početak, grupa Fluentes nam donosi i ne tako novu pesmu „Opet zaljubljen“. Naime, pesma je snimljena još davne 2011. godine u studiju Marija Zbiljskog i od tada čeka svojih ‘5 minuta slave’. Taj trenutak je upravo stigao, a da bi bio potpun, bend je upravo za ovu pesmu snimio i svoj prvi video spot.

Momci iz Fluentesa svoj prvi službeni singl opisuju kao ljubavnu pesmu koja zvuči ‘naopačke’. Želja im je bila da ispričaju pozitivnu priču o tome kako se život okrene naopačke kada se ponovo zaljubiš u osobu koju već voliš i s kojom si zajedno već godinama.

Ovu simpatičnu, ali predivnu pesmu Fluentes je pretočio i u video spot. U tome im je uveliko pomogao Mario Šulina koji je preuzeo rediteljsku palicu, i ceo plesni tim kluba Broadway iz Osijeka koji je za potrebe spota koordinirala koreografkinja Antonija Blažević. Autor teksta i muzike, a ujedno i frontmen Fluentesa Goran Bošković kroz ovu pesmu govori o sopstvenom iskustvu, te na jednostavan način zapravo govori o snazi i moći ljubavi – kako se opet pojavi neočekivano na neočekivanim mestima i ispuni snagom i nadom u bolje sutra.

Za kraj ovog lepog početka ostavljamo vas u, suncem obasjanim stihovima pesme „Opet zaljubljen“

Svojim usnama
Ljubi
Ljubi me dok sunce ne zaspe
Opet zaljubljen
Sad znam
Oduvijek smo jedno drugom sve
Svojim usnama
Reci
Suncu neka oboji nam dan
Opet zaljubljen
Sad znam
Samo si za mene stvorena…

(Visited 65 times, 1 visits today)