Pogledajte novi spot benda Olovni ples – „Gospodarica duše“


Olovni ples - SlobodaFolk-bluz bend Olovni ples iz Dugog sela kod Zagreba snimio je spot za nedavno objavljeni singl „Gospodarica duše“ sa hvaljenog albuma „Sloboda“ od strane kritike, koji možete pogledati u daljem tekstu.

Olovni ples je najbolji hrvatski bend. Taj aksiom ne važi zato što su oni u svemu ili bilo čemu bolji od drugih bendova. Muzička umetnost nije takmičarska disciplina, bluz je to još manje, a dodeljeni superlativ ovde je namerno lišen uhodane jezičke logike i hijerarhijske vrednosti i težine. Olovni ples je najbolji hrvatski bend zato što suvereno baštini najbolje od hrvatske poezije.

Spot je sniman u jugozapadnom perifernom delu Zagreba, u narodu poznat još kao i Lučko. Rediteljsku palicu držao je Adam Bukvić, dok je Zoran Garača bio zadužen za kameru.

„Mizanscena je predvidjela sunce da nam grije leđa, a na istoku savski nasip da nam čuva ta ista bremenita natopljena bluesom pleća. U spotu se pojavljuje i karamelo-žuti pas. Ne znamo čiji je niti što je htio, ali mi smo ga dobro-dobro pomazili.“ izjavili su momci iz benda.

„Najviše problema na snimanju je stvarao solo gitarsita benda, Stipe Periša koji je vječno zanovijetao i tražio višak pažnje. Da bi se stvar zakomplicirala do neraspetljivih razmjera moralo se dogoditi slijedeće: Nešto prije snimanja spota, Miloš Zubac, vođa novosadskog benda Prkos Drumski poklonio je Periši relikviju u obliku šerfiske značke.“

„Vođa vođi“ – reče Zubac Periši.

Međutim, tokom snimanja, ta ista čarobna relikvija je netragom nestala.

Rasplet i detalje pogledajte u spotu „Gospodarica duše“.

(Visited 80 times, 1 visits today)