Pogledajte kratki film čiji soundtrack je nova stvar benda Lambchop


LambchopLambchop i reditelj Bil Morison (Bill Morrison) su podelili na Jutjubu film San lučkog radnika” (The Dockworker’s Dream) gde je soundtrack pesma „The Hustle” sa predstojećeg 12. studijskog albuma benda Lambchop koji će izaći 4. novembra 2016. za izdavačku kuću City Slang i naslovljen je Flotus.Pevač benda Lambchop, Kurt Vagner (Kurt Wagner) i reditelj Morison su povodom filma za magazin Uncut izjavili:

Kurt Vagner: Mislim da i Bil i ja kapiramo da moć stvari biva manje crno bela kada priča dolazi u crno-belom filmu. On je najpoetičniji u svojoj veštini da montira specifične arhivske slike u nešto pokretno i trajno. Na neki nači je i moj pristup takav gde su stvari o kojima pišem retko fiktivne. To su samo zabeleške iz života utkane u pesmu.”

Bil Morison: Pratim Lambchop od sredine 90-ih i bilo je uzbuđujuće sresti i družiti se sa Kurtom. Mario Mikaelo (Mario Micaelo), direktor portugalskog filmskog festivala Curtas Vila do Conde nam je jedne večeri prišao sa idejom da napravimo saradnju za Curtas 2015 i obojica smo se složili. Tokom leta 2014. Mario i ja smo posetili Cinemateca Portuguesa gde sam selektovao materijal za ‘San lučkog radnika’. Kada smo imali materijal u rukama Kurt i ja smo razmenili montažu i tako napravili film. ‘San lučkog radnika’ se razvio iz ideje da je arhiva pristanište, mesto gde se roba utovara, istovara i nosi sve dok ih lučki radnik nosi. Na neki način je to slikovita metafora za naš proces. Kao neko ko istražuje i montira film, shvatio sam da tražim skriveni i nedostižni filmski materijal. U filmu postoji putovanje, ekspedicija i lov: mi lovimo ove retke filmove kako bi ih vratili žive tako da mogu da žive malko duže na ekranu.

(Visited 132 times, 1 visits today)