Pogledajte debi video singl alt rok super grupe okupljene oko Miska Čerkaša


misko-czerkasRock Svirke Records s ponosom vam predstavljaju debi video singl alternativne rok super grupe okupljene oko autora Miska Čerkaša (Misko Czerkas) koji je prilikom svog prvog borakva u Bosni i gradu Mostaru upoznao članove benda Zoster, tačnije Atilu Aksoja, gitaristu benda sa kojim je i snimio album Small Songs koji će biti objavljen u petak, 7. aprila 2017. godine koji najavljuje prvi singl po imenu „Mostar“, priča o prijateljstvu.

„Priča o Mostaru je zapravo o prijateljstvu, više nego bilo šta drugo, prvi put sam otišao tamo zbog muzike. Veoma blizak prijatelj Vlada mi je puštao pesmu ‘Čudna jada od Mostara grada’, tada sam prvi put čuo za sevdah i nakon toga sam morao doći na sam izvor, da čujem odakle potiče ta muzika koja me nakon prvog slušanja obuzimala“, prenosi frontmen benda Misko Čerkas.

„Kada sam došao, našao sam prijateljstvo u nekim divnim ljudima, ali sam našao i podelu među ljudima zbog politike, korupcije i ostataka tragičnih ratova koji su se dogodili. Jednostavno sam želeo da napišem nešto o svom prvom boravku u gradu i spot je napravljen da se zapamti, ne zaboravi…“

„Ponekad moraš da prevališ dug put kako bi se pronašao…“

Spot potpisuje Miki Olabarri Powell, produkciju i miks Atila Aksoj, dok je pesmu napisao Misko Čerkaš i samu pesmu, kao i ceo album posvetio preminulom prijatelju Vladimiru Gajiću (1971 – 2915).

  • Atilla Aksoj – gitara, bas gitara (Zoster)
  • Goran Rebac – bubanj (Zoster)
  • Bojan Ahac – hammond (Zoster)
  • Mustafa Santic – klarinet
  • Miroslav Užarević Uža – gitara (Goribor ; live)

(Visited 124 times, 1 visits today)