Podržite novu srpsku rok scenu na BARF-u 3 u Domu omladine


Beogradski autorski rok festival 2013 @ Dom omladine, BeogradUdruženje Rok Muzičara Srbije kao organizator Beogradskog autorskog rok festivala – BARF, poziva publiku, medije i sve druge koji su zainteresovani da svojim prisustvom podrže novu srpsku rok scenu koja će se na najbolji mogući način predstaviti 26.12.2013 u Domu omladine Beograda u sali Amerikana od 20 časova.

Na ovogodišnji festival, inače, treći po redu, prijavilo se preko 70 bendova i autora.

Kvalifikacioni žiri se kao i svake godine, trudio da u ocenjivanju napravi presek sadašnje rok scene kako bi se prilika pružila većem broju autora i predstavili različiti muzički žanrovi.

Na BARF-u 2013 kao finalisti nastupiće: Vila Filozofina, Dot the Eye, Armuši, Uvertira, D ZOO, Gernika, Burning Circle, Transeen, DŽ! DŽ!, Minjah Crew, Enormna Blajsna i Centurion.

I ove godine smo se potrudili da obezbedimo kvalitetan nagradni fond zahvaljući najviše našim dugogodišnjim partnerima: Sokoj-u i Sekretarijatu za kulturu grada Beograda, a od ove godine nam se pridružila i organizacija za prava izvodjača – PI.

Nagrada koju obezbedjuje Sokoj za najbolji autorski bend po odluci stručnog žirija na finalnoj večeri biće novčani iznos u visini od 100.000,00 dinara.

Nagrada koju obezbedjuje PI za najbolju interpretaciju festivala po odluci stručnoj žirija na finalnoj večeri biće novčani iznos u visini od 50.000,00 dinara.

Nagrada publike biće 25 sati snimanja u muzičkom studiju P3 u Beoogradu.

Trenutno je u toku glasanje publike za finaliste preko interneta koje će trajati do 25.12.2013., a ukupan zbir ovih glasova sa glasovima publike na samom koncertu odlučiće o bendu koji će osvojiti Nagradu publike.

Udruženje Rok Muzičara Srbije će najkasnije do 25.12.2013 objaviti imena članova žirija koji će na osnovu svojih glasova odlučiti ko će dobiti prvu i drugu nagradu na festivalu.

Od ove godine na festival se uvodi i nova kategorija a to je rok iznenađenja godine, koju Udruženje rok muzičara Srbije dodeljuje grupi Feud koja će i nastupiti kao specijalni gost festivala.

U revijalnom delu festivala će nastupiti grupa The Dibidus (ex Familija) koja je ove godine imala izuzetno uspešan nastup na Beer festu.

Ulaznice će biti u prodaji na dan festivala od 19 časova, a zahvaljujući donaciji Sekretarijata za kulturu grada Beograda, cena karte je 200,00 dinara.

Pored navedenih partnera, koristimo priliku da se zahvalimo i svim ostalim sponzorima i pojedincima, a posebno Domu omladine Beograda koji je još jednom na najbolji mogući način prepoznao naše ciljeve i pomogao nam u realizaciji ove manifestacije.

(Visited 84 times, 1 visits today)