Podrži Scenu! i Začaranu Močvaru: Sebastian Doe, Seine i Svemir


podrziscenuProgram Podrži Scenu! u saradnji sa Začaranom Močvarom na prvom koncertu u godini će vam prestaviti tri benda na S! Seine, Svemir i Sebastian Doe.

Kako je najavljeno „biće harmonike, rakije, bisernica, emocija, bambusa, klarineta, folka i usnih harmonika. I koječega.

Zvuči upravo kao pravo narodno veselje i koncert koji se ne propušta. Još kad pridodamo da je ulaz na koncert besplatan, i uz popularne cene pića, ne preostaje vam ništa drugo nego zaokružiti crvenim markerom u kalendaru 24.1. i staviti oznaku 3S!”

Seine (Varaždin)

Seine je nastao u gimnazijskim danima kao kantautor jedinac. Vodeći se svojom unutarnjom ježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vreme nije ni znao što je to. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Svoju muziku opisuju kao ekspresivni romantični folk. Imaju album „2007-2009“ koji se može preslušati i preuzeti na Bandcampu.

Sebastian Doe (Zagreb)

Sebastian Doe je autorski polukaustični bend i dolazi iz Zagreba. Muzički pravac si ne određuju, jer po stilovima dosta šaraju. Zanimljivo je poreklo imena benda. Ako im je za verovati ime su uzeli po istomenom nepoznatom britanskom kantautoru s kraja 60ih godina 20.veka koji je delovao na londonskoj underground sceni. Sebastian Doe je stvarao pod velikim uticajem Bitlsa. Iako istorija do dan danas još nije dokazala je li Sebastian Doe uopšte postojao, ili nije, bend postoji umesto njega sve dok se to ne utvrdi. Album na kojem gostuju i mnogi muzički prijatelji poput Kom3dije i Jimmy Eduarda Matešića je snimljen 2012. i uskoro izlazi, a u Močvari će zasvirati novi materijal!

Svemir (Zagreb)

Svemir je bend okupljen oko autorskog materijala kantautorke Zvonke Obajdin, nastao u Zagrebu, u leto 2011. Nakon godine dana vježbanja i nastupa, u prvobitnoj poluakustičnoj postavi snimaju album istog imena „Svemir“, koji izlazi u oktobru 2012. Netom po izlasku albuma menja se i dorađuje i postava benda. Sada su klasična bendovska četvorka i tako će vam, u potpunim bendovskim aranžmanima, po prvi puta uživo predstaviti materijal s tog albuma, koji je na mnogim top listama za 2012. godinu istaknut kao jedan od najboljih debi albuma u regiji.

(Visited 68 times, 1 visits today)