Počelo prijavljivanje za Beogradski autorski rok festival 2013


BARF - Beogradski Autorski Rok FestivalUdruženje rok muzičara Srbije organizuje treći po redu Beogradski autorski rok festival 26. decembra 2013. godine, u Domu omladine Beograda (sala „Amerikana“), gde će se održati veliko finale od deset izabranih bendova.

Konkurs za festival objavljen je 05.11.2013 godine na zvaničnom sajtu sa objašnjenjem propozicija takmičenja i nagradama i traje do 05.12.2013.

„Udruženje rok muzičara Srbije po treći put okuplja mlade neafirmisane bendove u nadi da će ovaj festival postati tradicinalan i da će se osvežiti rok scena u Srbiji. Ove godine imamo podržku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Organizacije muzičkih autora Srbije – Sokoj i Organizacije za prava interpretatora – PI, kao i mnogih emininetnih rok muzičara iz Srbije i regiona“, rekao je predsednik Udruženja rok muzičara Srbije Predrag Cvetković.

Rok festival mladih autorskih bendova treba podržati kao afirmativnu, nekomercijalnu manifestaciju i to u okviru Doma Omladine Beograd, kao gradske institucije kulture i time demonstrirati podršku rok kulturi i kreativnom autorskom izrazu mladih generacija.

Kao produkt predhodna dva festivala je probijanje nekoliko mladih rok grupa na muzičku scenu Srbije, a i prepoznavanje i pomoć nadležnih institucija i organizacija.

„Neophodna je i pomoć medija kako bi se postigla veća transparentnost samog Festivala koji doprinose budjenju urbane Srbije“, istakao je Cvetković, naglasivši da će ove godine kvalitet festivala biti na većem nivou nego predhodnih godina sa dodatnim poboljšanjem audio i vizuelnog doživljaja.

Više informacija o festivalu, nagradama, propozicijama i prijavljivanju možete pogledati na http://barf.urmus.org.

(Visited 67 times, 1 visits today)