Plastic Sunday i Voda nad vodama u CK13


Voda_nad_vodamaU petak 3. aprila u Omladinskom centru Crna Kuća nastupiće bendovi Plastic Sunday i Voda nad vodama. Svirka počinje u 21h a ulaz će biti 200 dinara.

Plastic Sunday okarakterisan je kao frenetični vrisak oslobođenja iz tmurnog sivila svakodnevnice , koji poziva sve da mu se pridruže. Ovaj sastav nastao je 2008. godine i njegov muzički izraz se prostire od garažnog roka preko psihodelije sa uticajima nojs zvuka. Najznačajnije priznanje Plastic Sunday dobija od strane kritičara i redakcije veb magazina Popboks gde je ovaj bend proglašen za najbolji novi bend u Srbiji 2010-e godine. Veliki broj singlova našao se u vrhu skoro svih relevantnih top lista u Srbiji ( Diskomer , Jelen Top 10 , Popboks , Pop Mašina itd …). Plastic Sunday iza sebe ima dva onlajn izdanja “Razum traži razloge” i “Komunikacija”, oba snimljena u produkcijskoj kući Digimedia, veliki broj nastupa , kako u Srbiji tako i širom regiona, učesnik je brojnih festivala , i trenutno radi na svom novom materijalu.

Bend VODA NAD VODAMA je oformljen 2007. godine u Novom Sadu. Pesme nastaju kao pastiš interpretacija iskustava koje članovi benda (i ne samo članovi benda) produkuju, distribuiraju, percipiraju. Emfatičnu prirodu izraza VNV-a svedenog na pseudo dijalogizam definisali su brojni autori među kojima su SWANS, MAJKE, 16 HORSEPOWER i drugi. VODA NAD VODAMA pokušava da izgovori ono što čovek pomisli kada shvati da je kasno,da će mu se nebo uskoro sručiti na glavu. VODA NAD VODAMA, voda je za biće. Prva ploča – “Pre Amerike” je objavljena za zadarsku etiketu “Brlog records”. Druga je u postprodukcijskoj pripremi.

http://freemusicfrombrlogrecords.blogspot.com/2012/02/voda-nad-vodama-pre-amerike-no-056.html

https://www.facebook.com/pages/Voda-nad-Vodama/16703528664241

(Visited 180 times, 1 visits today)