Pixies objavio novi EP – „EP-2“


PixiesPrateći uspeh singla „Bagboy“ i EP-a sa četiri pesme pod nazivom EP-1 legendarni bend Pixies potpuno nenajavljeno i iznenadno objavljuje novi EP pod nazivom EP-2.

Novi mini album takođe sadrži četiri pesme: „Blue-Eyed Hexe“, „Magdalena“, „Greens and Blues“ i „Snakes“. Ovaj EP je praćen i najavljen novim spotom za pesmu „Blue-Eyed Hexe“ koji možete pogledati u daljem tekstu.

Nakon što su nas prošle godine iznenadili nakon devetogodišnje pauze, EP EP-2 je drugo (EP EP-1 objavljen u septembru 2013.) izdanje benda u relativno kratkom vremenskom periodu i dostupan je na 10″ vinilu u ograničenom tiražu od 4000 primeraka ili kao tri opcije download-a putem zvaničnog sajta benda.

Prošle godine, bend je imao seriju izmena u originalnoj postavi, nakon što je originalna basistkinja Kim Dil (Kim Deal) napustila bend. Prvobitno im se pridružila Kim Šatik (Kim Shattuck) koja je nakon svega nekoliko meseci dobila otkaz. Frontmen Blek Frensis (Black Francis) tom prilikom je izjavio da ove promene u bendu i postavi „nisu ništa posebno“. Nova basistkinja je Paz Lenčatin (Paz Lenchatin) koja je ranije svirala u bendovima A Perfect Circle i Entrance Band, kao i sa projektom Zwan čiji je osnivač Bili Korgan (Billy Corgan).

Nove pesme su snimljene tokom oktobra 2012. godine u Rockfield Studios u Velsu (Velika Britanija), produciran od strane Gila Nortona (Gil Norton), dok se za tekstove potpisuje kompletan bend.

Nakon prošlogodišnjeg koncerta u Beču, na kome sam imao prilike da učestvujem, publika u regionu imaće priliku da čuje uživo kako stare hitove, tako i aktuelne nove pesme sa oba EP-a u Zagrebu, 25.06. na INmusic festivalu.

(Visited 60 times, 1 visits today)