Piter Gebrijel u Zagrebu


Piter Gejbrijel (Peter Gabriel)Engleski pevač i jedan od osnivača benda Genesis, Piter Gebrijel (Peter Gabriel) sledeće godine održače koncert u Zagrebu u okviru turneje „Back to Front“.

Tom prilikom obeležiće 25 godina od izlaska albuma „So“ i njegovog najpoznatijeg hita „Sledgehammer“.

Objavljen 1986. godine „So“ je postao jedan od albuma koji je obeležio jednu muzičku eru i koji je osvojio niz međunarodnih priznanja. Turneja „Back to Front“ i 25. godišnjica albuma „So“ daje nam mogućnost da istražimo kako je album nastao, kao i koje se životne priče nalaze iza svake pesme.

Opisujući stvaranje albuma na svojoj web stranici Gebrijel je izjavio: „Mislim da smo znali i tada da je album odličan. Nisam bio nepoznat umetnik, iza mene su bili hitovi poput ‘Shock The Monkey’, ‘Games Without Frontiers’ i ‘Solsbury Hill’, ali nakon svakog hita namerno bi se vraćao u senku. ‘So’ je bio kraj ideje da budem neki tip kultnog umetnika uz ivicu glavnih muzičkih krugova, pogotovo u Americi. Više nije bilo opcije za zabljesnuti pa se kasnije sakriti u senci.”

Karte će biti puštene u prodaju 10. decembra, a najverniji fanovi mogu i unapred da ih naruče od 6. decembra. Tada se mogu rezervisati i VIP ulaznice i to preko web stranice http://womadshop.com/detail/656 ili na http://petergabriel.com/livedates/.

VIP paketi sadrže: VIP ulaznicu za koncert, pozivnicu za tonsku probu, Vip poseban ulaz, prijem na privatni parti pre koncerta, vaučer za kupovinu „So” kompleta po posebnoj ceni, ekskluzivan ‘Back to Front’ poklon i akreditaciju za uspomenu.

(Visited 46 times, 1 visits today)