Peticija za odlazak „Ortodoks Kelta“ u Ameriku


Orthodox Celts - Aca SeltikAmerička produkcijska kuće „Bauns d ket prodakšns“ pokrenula je internet peticiju kako bi 2012. godine prvi put dovela u SAD izvodjače irske muzike „Ortodoks Kelts“ iz Beograda.

„Srpski bend ‘Ortodoks Kelts’ slavi 20 godina rada 2012. Nikad nisu nastupali u SAD, a odavno je to trebalo“, navodi „Bauns d ket“ u peticiji na stranu www.ipetitions.com/petition/orthodoxcelts, za koju su od kraja maja prikupili 900 potpisa.

Frontmen „Kelta“ Aca Seltik rekao je agenciji Beta da je vlasnik „Bauns d ket“ Rik Peri pokrenuo peticiju da privuče potencijalne sponzore koji bi finansirali dolazak „Ortodoks Kelta“ u Ameriku.

{youtube}HEt2XdN_TbQ{/youtube}

„Perija je oduševila činjenica da je naša verzija pesme ‘Star Of The County Down’ sa blizu dva miliona pregleda na „Jutjubu’ ostavila Van Morisona, ‘Ciftejns’, ‘Pougs’ i ostale velikane irske muzike za više nego duplo pregleda.

Svi zajedno imaju manje od milion“, kaže Seltik.

„Ortodoks Kelts“ nastupiće 17. juna druge večeri rok festivala „Arsenal fest“ u Kragujevcu, uz zagrebačko „Hladno pivo“, beogradski „Del Areno bend“.

(Visited 30 times, 1 visits today)