Pesmom „Novčanik“ Veliki prezir najavljuje novi EP


Veliki prezirVelikani domaće pop-rok scene, grupa Veliki prezir predstavila je pesmu „Novčanik“ kojom najavljuju EP izdanje „Svetlost i Dim“ koje će pored ove, sadržati još tri pesme i biće objavljeno na jesen. Video za naslovnu numeru „Svetlost i Dim“ u režiji Andrijane Stojković, premijerno će biti prikazan neposredno pre izlaska izdanja.

Nove pesme Velikog prezira publika željno iščekuje, posebno nakon uspeha hit singla „To“ koji je bend predstavio 2010. godine. Među poštovaocima domaće muzike vlada mišljenje da se radi o jednom od najboljih pop hitova stvorenih u prethodnoj deceniji. EP „Svetlost i Dim“ snimljen je u studiju „Digimedia“ u Beogradu i „Šamarčina“ u Vrbasu.

Veliki prezir formirao je Vladimir Kolarić juna 1994. godine. Odmah po osnivanju, bend pravi svoj prvi demo, za pesmu „Samo tebe znam“. Za ovu pesmu je snimljen spot u režiji Ace Ilića na proleće 1995. godine, i pesma postaje hit na svim TV i radio stanicama. Na leto 1996. godine Veliki prezir snima svoj prvi album pod nazivom „Veliki prezir“ koji se na tržištu pojavio u jesen iste godine. U junu mesecu 1997. godine grupa snima svoj prvi koncertni album, pod imenom „1 2 3 4“. Na njemu se nalazi jedanaest pesama sa prošlog albuma, plus dvanaesta, pesma „Udica“, koja do tada nije objavljivana. Drugi studijski album Velikog prezira pod nazivom „Brazde“ se pojavio na tržištu marta 2001. godine. Četiri godine kasnije, krajem 2005., Veliki prezir objavljuje i svoj treći studijski album pod imenom „Ruka bez povratka“, a potom i album „Nikadjekraj“. Bend Veliki prezir čine: Vladimir Kolarić (vokal, gitara), Robert Telčer (gitara), Boris Mladenović (bas gitara), Robert Radić (bubnjevi).

(Visited 142 times, 1 visits today)