Pesme sa porukom


Otkrivamo mlade bendove: Teški zulum

Autor: Neven Džodan

Grupa Teški zulum oformljena je u leto 2006. godine u Beogradu, a nastala je kao projekat Vladimira Altagića koji je pre toga imao bend Slepi guslari. Inspirisan različitim muzičim pravcima kao što su rege, fank, soul, afrobeat, nju džez, balkanski etno bend Teški zulum je počeo sa radom, a u prvobitnoj postavi bili su Vladimir Altagić Smo – (vokali,gitara), Bojan Vasić – (bas,analogni sintisajzer), Igor Mitić – (gitara,vokali), Stojan Vukelić – (bubnjevi) i Dragutin Dada Čulić – (vokali). Nedugo zatim je usledilo snimanje četiri pesme u studiju Damjana Ćirilovića i zajednički koncert sa beogradskim bendom „Mašta Bašta“. Sa demo materijala su se izdvojile “Beskrajna pesma” i “Teški Zulum”, a obe su naišle na odličan prijem kod publike, dok je pored njih koncertna poslastica i numera „Ubiće je ćale“.

Ubrzo dolazi do personalnih promena u bendu, basistu Bojana Vasića zamenio je Branislav Dragović iz benda „Kanda Kodža i Nebojša“, što je dosta uticalo na zvuk grupe koji je sada nešto čvršći ali i dalje objedinjuje brojne žanrove.

– Sva muzika nam pripada. I kada je našem izrazu potreban neki određeni pravac da bi nešto podržali ili ismejali, mi ga koristimo kao da smo rođeni sa njim u istoj kolevci. A i jesmo. A potpuno je nebitna tematika pesama sve dok su iskrene i, što bi rekli, od srca. Nema veze da li pevam koliko volim devojku ili pivo sve dok publika razume šta ja poručujem – rekao je u jednom od intervjua Vladimir Altagić. Bend je trenutno izuzetno koncertno aktivan, a beogradska publika može da se uveri u kvalitet oovog benda 8. maja u Studentskom kulturnom centru.

Izvor: Blic online

(Visited 138 times, 1 visits today)