Pesma za čišćenje mozgova! Novi video singl grupe Helm


HelmNovom pesmom, u pratnji video spota, za koju kažu da „služi čišćenju mozgova i usijanih glava“ grupa Helm najavljuje drugi studijski album.

„Pored klubova, gde smo stalno aktivni, ove godine imali smo zapažen nastup na internacionalnom džez festivalu Nisville 2015. Ostvareni su kontakti koji će nam na proleće omogućiti gostovanja i van granica naše zemlje, prvenstveno u Holandiji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Ceo koncert je sniman sa nekoliko kamera i biće uskoro prezentovan publici čim završimo studijske poslove oko izlaska novog albuma“, otkrio je frontmen pribojskog benda, Goran Takić Tolla.

Helmovci trenutno usviravaju nove pesme i najavljuju početak koncertne promocije upravo objavljenim video singlom „Ne za nas“. Spot za ovu numeru, čiju muziku i tekst potpisuje Tolla, delom je snimljen u glavnom gradu Ukrajine, delom na Lim festivalu u Priboju, a frontmen ove trojke kaže da „pesma poziva na okupljanje oko progresivnih ideja, oko ljubavi, nauke i prirode i isključuje nametnute neprirodne podele u čovečanstvu“, te da je Ukrajina namerno odabrana jer ima neke paralele koje su se nama u bliskoj prošlosti dešavale.

„Jako ekološka pesma, služiće za čišćenje mozgova i usijanih glava od stereotipnih bolesnih ideja u duboko zagađenim društvima. Tek kad sebe iznutra temeljno mentalno operemo, kad ‘očistimo’ svoje okruženje, kad shvatimo prave vrednosti slobode, iskrenog prijateljstva, nauke i ljubavi tek tada ćemo moći da se bavimo i terminom prave ekologije. Naravno, poznavajući današnji sistem vrednosti to je pišanje uz vetar, ali moje je da ukažem i da se borim za takve ideale“, poručio je Tolla.

Prvi album grupe Helm objavljen je polovinom prošle godine, a bend je u okviru koncertne promocije održao preko 80 nastupa širom Srbije.

(Visited 94 times, 1 visits today)